Lukijalta: Kouvola tarvitsee oman turvakodin

Jatkuvasti tapetilla on se, kuinka terveyspalvelut keskittyvät kovaa vauhtia Etelä-Kymenlaaksoon pohjoisen kustannuksella.

Samalla on jäänyt harmittavan pienelle huomiolle se, että koko pohjoisessa kymenlaaksossa ei tällä hetkellä ole lainkaan turvakotitoimintaa, ei Kymsoten eikä yksityisen järjestämänä. Koko Kymenlaakson alueella toimii ainoastaan seitsenpaikkainen Villa Jensen Kotkassa.

Monesti turvakotiin lähdetään kiireellä ja sillä vaatetuksella mitä päällä on. Ajatus, että Jaalasta tai Valkealan perukoilta pitäisi avuntarvitsijan vielä pystyä hankkimaan kyyti Kotkaan voi olla juuri se syy joka lykkää lähtöpäätöstä vaarallisesta tilanteesta ja lykkäys voi olla avuntarvitsijalle kohtalokas.

Mielestäni tämänkaltainen palvelu, jossa perheväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa välitöntä apua ja suojaa pitää todellakin olla tarjolla myös Kymenlaakson suurimmassa kaupungissa.

Ja tässä tilanteessa Kouvolan pitää käyttää suurimman maksajan ääntä ja vaatia Kymsotea tällainen palvelu tänne järjestämään.

Mikko Jaanu

Kuntavaaliehdokas (ps.)

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka