Lukijalta | Tervaskangas on uimahallille turvallinen paikka, jossa on tilaa

Tässä viime päivinä olen seurannut keskustelua uuden uimahallin paikasta ja halusin tässä kertoa oman mielipiteeni asian suhteen.

Uusi uimahalli tänne tarvitaan, siitä ei ole toista sanaa. Uimahallia ollaan ehdottamassa Matkakeskuksen viereen. Ensimmäisenä tuli mieleen autoiluun liittyvä asia. Vaikka bussilla sinne hyvin pääsee, niin en millään usko, että kaikki niin tekisivät. Jos arvioitu käyttäjämäärä on 400 000 vuodessa, niin uskon melko ison osa käyttäjistä edelleen tulevan paikan päälle omalla autolla. Miten tila tulee riittämään?

Toinen mieleen tullut asia liittyy turvallisuuteen. Junaradat kulkevat aivan vieressä ja radalla kulkee lähes päivittäin vaarallisia kemikaaleja.

Tervaskankaan alue itselläni tulee mieleen hyvänä paikkana ajatellen näitä kahta asiaa. Ja nyt ilmastonmuutoksen aikoina uudessa uimahallissa Tervaskankaalla voidaan käyttää samaa tekniikkaa, jota Kauppakeskus Veturi käyttää ja josta se on saanut kahden Excellent-tason sertifioinnin. Tervaskankaalla on parkkipaikat valmiina, ei muuta kuin asfaltti päälle.

Kuvitelkaa mitä Kouvola voisi hyötyä uimahallin tapauksessa kyseisestä maininnasta.

Mika Liikkanen

Kuusankoski