Lukijalta | Kouvolan tauti jyllää: Koko ajan pitää tehdä uutta ja hienompaa – Projekteja ei malteta viedä edes loppuun asti kun on jo seuraavaa tulossa

Elämme eriskummallisia aikoja Kouvolassa. Kaupungin velkataakka jo nyt vaarallisen suuri, ja tämän vuoden pelasti ainoastaan hallituksen vaali-, anteeksi, koronatuki joka annettiin kaikille Suomen kaupungeille pyytämättä.

Samaan aikaan kumpuaa esille uusia hurjia suunnitelmia, joihin veroeuroja pitäisi investoida. Keskustaan tarvitaan uusi turisteja idästä tänne houkutteleva kylpyläuimahalli. Nyt tarvitsevat myös keskustan kulttuuripalvelut uusia seiniä yli 41 miljoonan edestä.

Samaan aikaan Kymsoten toimitusjohtaja kertoo meille, että rahat eivät riitä vanhusten hoitoon. Kirjapitokeinoin ruvetaan parantamaan vanhuksia parempikuntoisiksi, jotta heitä voidaan hoitaa halvemmalla! Aivan käsittämätöntä röyhkeyttä, jota ei todellakaan osaisi kuvitella Suomessa tapahtuvan.

Samaan aikaan meillä on menossa RRT-hanke, joka edelleen tulee viemään melkoisen määrän euroja, jotta se saataisiin joskus valmiiksi ja kenties joskus tuottamaan edes hieman takaisin siihen ladattuja panostuksia ja odotuksia sekä työpaikkoja. Kallis ja turha projekti, jota ei olisi koskaan pitänyt aloittaa, mutta nyt se on pakko saattaa loppuun, ikävä kyllä.

Myös Kimolan kanava vesireitteineen tehtiin. Sekin maksoi paljon ja siitä on myös monia mielipiteitä, olisiko sitä koskaan pitänyt tehdä vai ei. Nyt kun sekin on olemassa, pitää siitä nyt ottaa kaikki mahdollinen hyöty eikä jättää infran sekä palveluiden järjestämistä puolitiehen.

Kaupungin päättäjiä tuntuu riivaavan kummallinen tauti tehdä koko ajan uutta ja hienompaa, projekteja ei malteta viedä edes loppuun asti kun jo seuraavaa entistä suurempaa on tulossa. Eikä ketään kiinnosta huolehtia projektien jäljiltä syntyvistä "ruumiiista".

Sairaalanmäen kiinteistöille ei ole mitään suunnitelmaa olemassa, samoin virkistyskylpylän rakentamisella on valtaisa kiire, jottei tuleva valtuusto pääse jo sovittuja asioita sotkemaan. Kukaan ei pohdi tarkemmin, mitä se tarkoittaa vanhoille halleille, niiden ympärille jo rakentuneelle infralle ja yhteydessä toimiville muille instanseille esimerkiksi kouluille ja urheilutaloille.

Päättäjille tuntuu olevan tärkeämpää paistatella julkisuudessa kertomassa, mitä kaikkea uutta verorahoilla tehdään, "Make Kouvola great again" -ajatuksen vuoksi, kuin tehdä tylsää ja arkista työtä, joka oikeasti olisi kuntalaisten edun mukaista ja palvelisi kaupunkilaisia tasapuolisesti.

Pienillä asioilla eli yrittäjien toimintaedellytysten tukemisella, terveyden tukemisella liikkumismahdollisuuksista huolehtimalla sekä kouluverkon ja terveyspalveluiden tasapuolisella tarjoamisella kuntalaisille, saadaan tuotettua paljon enemmän hyvää kuntalaisille ja pitkässä juoksussa näin pidetään myös kunta elinvoimaisena toisin kuin joka vuosi keksittävillä uusilla suuruudenhulluilla toivotaan toivotaan -miljoonahankkeilla, varsinkin kun samalla joudutaan peruspalveluista jatkuvasti karsimaan.

Mikko Jaanu

Kuntavaaliehdokas (ps.)