Lukijalta | Uusille päättäjille huomioitavaa

Elokuussa kaupunkimme saa joukon uusia päättäjiä. Kokeneilla ovat perusasiat kunnossa. Heille myös perusteellinen vastuiden päivittäminen on hyvä alku uudelle valtuustokaudelle. Perehdyttäminen on ensimmäinen toimenpide, jolla siirretään vastuu uudelle valtuustolle ja monien lautakuntien sekä osakeyhtiöiden päättäjille.

Kaikki osakeyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat on hyvä kutsua yhteiseen aloituspalaveriin. Verkostoituminen on tärkeää asioiden sujuvuuden kannalta.

Kansa on jatkuvasti ihmetellyt, miksi emme pysty työskentelemään. Ihmettely on saatava vähentymään.

Meiltä puuttuu keskitetty projektinjohto. Budjetteja suunniteltaessa on oltava kriittiset pisteet tiedossa.

Vastuut pitää myös selvittää huolella. Yksityisissä yhtiöissä joudutaan jatkuvasti kaiken kokoisissa yrityksissä terävöittämään, mihin asti kunkin päättäjän vastuut velvoittavat.

Hallitusten pitää valvoa rajoissa pysyminen. Hallitus myös vastaa omalla vastuullaan, jos yhtiölle koituu heidän toimistaan menoja, joihin ei ole perustetta. Jos näin on käynyt, on vastuiden jako tehtävä kaikille jäsenille selväksi.

Kaikilla ei ole käsitystä vastuuvakuutusten tarpeellisuudesta. Kaikki vakuutusyhtiöt eivät korvaa, jos virhe on selkeää vastuuttomuutta. Vaa’assa painaa erityisesti se, että ammatillisin perustein on selvä, että asiat olisi pitänyt ymmärtää. Raskauttavaa on toisten ohjaaminen heidän tietämättömyyttään hyväksi käyttäen.

Timo Nyberg, Kuusankoski

Kuntavaaliehdokas (sd.)