Lukijalta | Urheilupuiston ja Kuusankosken hallien sijainti on loistava, joten kannatan niiden peruskorjausta

Perussuomalaiset kannattaa uimahalliasiassakin Kouvolan tasapuolista kehittämistä ja tässä vaiheessa päätöksen siirtämistä uudelle valtuustolle.

Itse kannatan Urheilupuiston ja Kuusankosken hallien peruskorjausta. Vanhat uimahallit ovat sijoittuneet Kouvolaan loistavasti.

Mammuttihallin rakentaminen matkakeskukseen tarkoittaisi sitä, että menemme yhden hallin malliin. Ennen pitkää. Siitäkin huolimatta, että yhden hallin kannattajia ei Kouvolasta juurikaan löydy, ainakaan avoimesti. Miksi löytyisikään, koska on kuntavaalit.

Uusi mammuttihalli söisi aamiaiseksi Urheilupuiston ja Kuusankosken hallit. Seuraavaksi se iskisi silmänsä Inkeroisten halliin ja viimeiseksi se hotkaisisi Valkealan halliin. Kehitys on väistämätön, jos sitä ruokitaan.

Ajatustani tukee se, että uuden hallin kävijämääräksi ovat asiantuntijat arvioineet huimat 400 000 henkilöä vuodessa, tuhat päivässä ja yli 100 tunnissa. Nämä määrät ovat suurempia kuin kaikkien nykyisten hallien kävijämäärät yhteensä. Kaupunkilaisten tulisi siis innostua uimisesta niin, että evät kasvavat selkään.

Vastakkain eivät ole sijoituspaikat matkakeskus ja Tervaskangas. Vastakkain ovat terve järki ja haihatus. Vanhan korjaaminen on paljon halvempaa. Kokonaisratkaisu olisi uutta hallia edullisempi, vaikka käyttökustannukset olisivatkin hieman suurempia.

Mielestäni uuden hallin kävijämäärää on reippaasti liioiteltu, sen rakentamiskustannuksia vähätelty ja vanhojen hallien korjauskustannuksia paisuteltu.

Kaupungin tulee varmistaa ennen kaikkea hyvät olosuhteet uimataidon hankkimiselle ja uintiharrastukselle. Kylpyläinvestoinnit ovat liike-elämän alaa – ja riskiä.

Uimahallipäätöksen siirtäminen syksyyn on reilua ja viisasta, koska uudet päättäjät joutuvat kantamaan vastuun myös toteutuksesta. Vanha valtuusto istuu muutenkin jatkoajalla. Ylipäätään ihmettelen asian tuomista päättäjien kesäduuniksi keskelle suurinta vaalisirkusta.

Ukko Bamberg

Kuntavaaliehdokas (ps.)