Pääkirjoitus: Urheilutapahtumien järjestäjät ovat osoittaneet pystyvänsä järjestämään tapahtumia turvallisesti – Viranomaisilta odotetaan kokoontumisrajoituksista nyt myönteisiä päätöksiä eikä kapuloita rattaisiin

Juha Vesala

Sosiaali- ja terveysministeriö linjasi maanantaina, ettei kahden metrin turvaetäisyyttä vaadita enää ulkotapahtumissa. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkotiloissa järjestettävien urheilutapahtumien järjestäminen helpottuu.

Sosiaali- ja terveysministeriön linjaus sytytti toivonkipinän urheiluseuroissa, jotka painivat taloudellisten vaikeuksien keskellä. Kassoissa kilisevät kolikot, kun ottelutapahtumien tuotto on minimissä tai nollassa.

Kouvolan Pallonlyöjien superpesiskauden piti alkaa perjantaina kotiottelulla Kankaanpään Mailaa vastaan, mutta ottelu siirrettiin pelattavaksi myöhemmin. Kymenlaaksossa yleisörajoitus on 20 henkilöä, eikä sellaisen katsojamäärän edessä ole järkevää järjestää minkäänlaista ottelutapahtumaa.

Kouvolassa odotetaan nyt suurella mielenkiinnolla aluehallintoviraston seuraavaa päätöstä, jonka on määrä tulla keskiviikkona.

Kymenlaakso on edelleen kiihtymisvaiheessa ja rajoitukset ovat voimassa 15. kesäkuuta asti. Alueella on todettu viimeisten 14 vuorokauden aikana 66 uutta koronatapausta.

Siinä missä tuska Kouvolassa on kova, muun muassa Joensuussa ja Kempeleellä pesäpalloa lyödään keskiviikkona jo tuimasti.

Pohjois-Pohjanmaan aluehallintoviraston ja paikallisten viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti Kempeleen kotiareenalla voidaan järjestää pesäpallon ottelutapahtumia yleisölle turvallisesti. Kempeleen kotiavaukseen pääsee noin 1 400 katsojaa.

Joensuun Mailan yleisökapasiteetti kauden ensimmäisissä kotiotteluissa on 1 750 katsojaa. Kausikorttipaikat eivät ole voimassa Joensuun kotistadionilla, jotta katsojat voivat hajautua katsomoon tasaisesti ja pitää turvavälit.

Myös KPL aikoo pelata varman päälle. Puheenjohtaja Harri Lehdon mukaan seura rajaa kotiotteluiden yleisömäärän 2 000:een. Stadionin kokonaiskatsojakapasiteetti on 5 000.

Urheilupuolen järjestäjät ovat osoittaneet pystyvänsä vastaamaan tapahtumissaan terveysturvallisuuden toteutumisesta. Kymenlaaksossa viranomaisilta odotetaankin nyt myönteisiä päätöksiä, eikä kapuloiden heittämistä jo valmiiksi lonksuvasti pyöriviin rattaisiin.

Etelä-Suomen avi ilmoitti tiistaina, että Etelä-Karjalassa rajoitukset poistuvat kokonaan suotuisan epidemiatilanteen ansiosta. Olisi perin kummallista, jos sama ei toteutuisi keskiviikkona Kymenlaaksossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka