Lukijalta: Vetureita Kouvolaan

Ihmiset ja talous ohjaavat toisiaan. Näiden vastakkainasettelu on inhimillistä. Molemmat kuitenkin kulkevat käsi kädessä, etenkin kun on kyse palveluiden takaamisesta.

Tulevaisuus näyttää ainakin ennusteissa siltä, että asukasluku Kouvolassa supistuu entisestään. Tästä syystä yhteistyön merkitys eri puolueiden välillä korostuu. Päätökset ovat aina kompromissi erilaisten tapauskohtaisten intressien välillä.

Talouden ja työllisyyden kannalta on tärkeää pitää vaihtotase positiivisena. Eli viemme enemmän kuin tuomme. Paperiteollisuus piti ennen huolta viennistämme suuriltaosin. Nyt elämme kuitenkin aikaa, jolloin tarvitsemme paperiteollisuuden rinnalle uusia viennin vetureita. Olemassa oleva logistiikka on jo itsessään hyvä kivijalka. Tarvitsemme uusia elinvoimaisia yrityksiä, pieniä ja keskisuuria. Näitä voisi syntyä mm. elintarvikealalta. Olemmehan maaseudun ympäröimä ja raaka-aineet olisivat lähellä.

Tarvitsemme lisäksi työtätekeviä käsipareja, kuten esim. sairaanhoitajia, rakennusmiehiä ja yms. Hallintoa emme voi kasvattaa, periaatteessa sitä voisi olla tarvetta jopa supistaa.

Kouvolassa asukkaiden on oltava päätöksenteon keskiössä, jotta voimme tuottaa heille edelleenkin riittävän määrän palveluja. Yhteistyössä saamme vietyä Kouvolaa kohti parempaa huomista.

Tommi Helkala

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka