Lukijalta: Kohtuullista menestystä kilpailijoille kuntavaaleihin!

Kevään aikana olen ollut ensimmäistä kertaa mukana tekemässä vaalityötä. Työ on pääosin oman puolueen porukan kesken puurtamista, mutta silloin tällöin törmää myös "kilpailijoihin". Välillä on laputettu postilaatikoita peräkanaa ja Manskilla ohi mennen vaihdettu muutama sana säästä ja ihmisten määrästä.

Parhaiten mieleen on jäänyt erään tilaisuuden jälkeen kokeneen (kilpailevan puolueen) poliitikon toivotus: "Kohtuullista menestystä vaaleihin!". Tuon pilke silmäkulmassa heitetyn toivotuksen taustalle kiteytyy minusta hienosti se, mitä Kouvolan paikallispolitiikka kaipaa. Asioita tehdään yhdessä ihmisten kesken – yli puoluerajojen.

Työtä tehdään tosissaan, mutta ei haudanvakavana. Jokaisesta puolueesta löytyy hyviä tyyppejä ja hyviä ideoita, jotka tarvitaan valtuustoon Kouvolan kokonaisedun kannalta. Yhteistyökyky, toisten kunnioitus ja ystävällisyys – eli ihan perusasiat – luovat minusta erinomaiset puitteet yhteisten asioiden edistämiselle valtuustossa.

Vaalimainoksissa korostetaan usein muutosta ja toisinaan olen sitä itsekin hokenut. Käytännössä muutoksen tekeminen on kuitenkin vaikeaa, jopa mahdotonta, pelkästään omin voimin tai edes oman puolueen turvin.

Aloitteita voi toki tehdä, mutta ilman laajempaa kannatusta ne jäävät helposti lähtötelineisiin. Jos oman idean käy läpi etukäteen usean puolueen kesken ja vielä jopa jalostaa sitä paremmaksi saadun palautteen perusteella, on asian etenemisellä selvästi paremmat edellytykset.

Näillä saatesanoilla haluan toivottaa kaikille ehdokkaille puoluetaustasta riippumatta kohtuullista menestystä vaaleihin! Meillä on hieno kotikaupunki, tehdään siitä yhdessä vielä entistä parempi!

Esa Niemelä

Kuntavaaliehdokas (kd.)

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka