Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Yrittäjyyttä, työtä ja elinvoimaa

Jos haluamme katkaista Kouvolan väestökadon, työpaikat ovat ykkösasia. Niitähän luovat yritykset, joita tarvitsemme lisää. Silloin saamme verotuloja, joilla turvaamme laadukkaat palvelut myös tulevaisuudessa.

Ensimmäinen asia on kuitenkin nykyisten yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. Avainasia siinä on suosia kaupungin hankinnoissa paikallisia yrityksiä aina kun se kilpailutussäännösten mukaan on mahdollista. Vastaavasti uusien yritysten hankinnassa tärkeää on riittävä tonttitarjonta siirtyville yrityksille. Maataloudesta ja teollisuudessa työpaikat ovat kaupungissamme jo vuosia, jollei jopa vuosikymmeniä vähentyneet, eivätkä valitettavasti tule enää nousemaan entiseen loistoonsa. Myllykosken tehdasalueelle suunniteltu etanolitehdaskin työllistäisi toteutuessaan vain murto-osan siitä työntekijämäärästä, mitä siellä oli, kun paperia valmistettiin.

Vaikka perusmaataloudesta työpaikat ovatkin voimakkaasti vähentyneet, on maaseudulla paljon yrityksiä, jotka työllistävät merkittävän määrän ihmisiä. Yritykset sijaitsevat useasti yksityisteiden varrella, joten yksityistieavustukset ovat niidenkin toiminnalle ensiarvoisen tärkeitä. Siksi tulee edetä Keskustan valtuustoaloitteen mukaisesti – sitoa yksityistieavustukset kiinteistöverokertymään. Tärkeintä on kuitenkin, että yksityistieavustukset ovat selkeästi nykyistä korkeammalla tasolla.

Myös kunnolliset tietoliikenneyhteydet ovat yrityksille elinehto. Uusi nouseva ala on logistiikka-ala, joka työllistää 200 yrityksessä noin 2 000 henkilöä, lähinnä Tehola-Kullasvaaran alueella.

Alueen ahtaus alkaa jo rajoittamaan alan kehitystä Kouvolassa. Siihen apua tuo rakenteilla oleva uusi RRT-alue. Jopa eräät päättäjämme tai siihen asemaan pyrkivät ovat vaatineet koko hankkeen keskeyttämistä.

Se on aivan järjetön ajatus; jos niin tehtäisiin, olisi jo pistetty miljoonia aivan hukkaan. On vaadittu hankkeen jatkamista vasta kun on saatu alueelle toimijoita. Eihän mikään yritys muuta toimintaansa alueelle, jonka valmistuminen olisi epävarmaa - kyllä yritykselle pitää olla valmiit puitteet, joihin se voi toimintansa siirtää.

Lopuksi täytyy muistaa, että olemme edelleen ison Venäjän naapurissa. Joskus tuo rajakin taas aukeaa, eivätkä nämä kaikenlaiset pakotteetkaan voi ikuisesti kestää.

Uskon, että tavaravirrat tulevat nousemaan ainakin entisiin mittoihinsa. Tästä meidän kouvolalaisten pitää ottaa oma osamme.

Poliitikkojen ei pidä elää menneessä, vaan katsoa vahvasti tulevaisuuteen.

Lasse Siukkola , Ummeljoki .

kuntavaaliehdokas, keskusta

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.