Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Niivermäki ja luonnon suojaaminen

Itku silmässä ja murtunein mielin poistuin Niivermäen ulkoilureitiltä. Media hehkuttaa metsässä oleilun positiivisista terveysvaikutuksista.

Ihmisen pitää olla läpeensä urbanisoitunut ja "sokea", jos väittää puhtain mielin nauttivansa esim. juuri Niivermäen luonnonsuojelualueella oleskelusta!

Ihmettelen, jos koko Suomessa Kouvolan tapaan annetaan kirjanpainajien raiskata upeita kuusiamme ja näin tappaa kansallisomaisuuttamme. Jos metsien sijalla olisivat lapset tai eläimet, olisi kyseessä heitteillejättö!

Metsänhoitoyhdistyksillä on keinot vähentää moisten "vieraslajien" mellastusta, eikä tällöin tule häirittyä muuta eliöstöä! Entä sitten, kun rauhoitusalueiden kuuset on tuhottu! No, silloinhan nämä ahnaat leviämiskykyiset "veitikat" siirtyvät tuhoamaan yksityisiä talousmetsiä.

Miksi Suomen metsänomistajilla on näin pitkä pinna? Eivätkö he nouse kapinaan? Metsäthän ovat maamme selkäranka. Jos se katkeaa, niin hukkako meidät perii?

Suomen ns. "vihreä metsäpolitiikka" on todella jakomielistä: Suojelualueilla puut saavat lahota tuholaissyöttölöinä, mutta talousmetsien myrskyjen kaatamille männyille ja kuusille on säädetty tarkat päivämäärät poiskorjuulle!

Kyllä järkeä sentään pitää suojelussakin käyttää! Lisäksi pitää muistaa, että kuolleiden puiden lahotessa vapautuva hiilidioksidi ei ainakaan vähennä Suomen päästöjä. Jopa meteorologi Kerttu Kotakorpikin varoitti puheessaan lahoamisen ja maatumisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä.

Merja Tihula

Metsäaktiivi