Lukijalta | Ihmeiden aika ei ole vielä ohi!

Joka aamu avatessani Kouvolan Sanomat tulen hyvälle tuulelle. Positiiviset uutiset suorastaan vyöryvät silmieni eteen. Tuntuu välillä, että kuumat kesäilmat ovat sekoittaneet toimittajien päät.

Perusteluiksi tunteilleni on kai tietämättömille "mutrusuille" kerrottava joitain esimerkkejä.

Tämänaamuinen huippu-uutinen oli Kouvolan Lakritsin jääminen kotipaikkakunnalle. Positiivisen pohjalaisen "hullut" ideat olkoon esimerkkinä kaikille Kouvolan päättäjille ja muille yrittäjille.

RRT-hankkeen epäilijöille lyödään luuta kurkkuun sijoittamalla puoli miljoonaa lisää alueen toimintojen hallinnoimiseen. Tämä rahahan jäi ylimääräiseksi, kun onnistuttiin välttämään hölmöt sijoitukset Kymiringiin. Viisaita päätöksiä.

Näin aurinkoisena kesänä on mahtavaa huomata Kimolan kanavan ympärillä tapahtuva hyörinä. Venelaiturien lisärakentaminen ja veneilijöiden omatoiminen aktiivisuus.

Virtakiven saunakin elää elämänsä uutta nousukautta, puhumattakaan pelastuspalvelulle tulevista lisätehtävistä jokiveneilijöiden tutustuessa mahtavan Kymijoen virtaamien tuottamiin uusiin haasteisiin.

Kaupunki on viimein panostanut Kymijoen rantamaisemien hyödyntämiseen niin Kuusaalla kuin muuallakin Kouvolassa. On lenkkipolkua ja jopa asuminen rantamaisemissa tehdään kaavoituksella mahdolliseksi. Silmät pyöreinä lueskelin Kuusaalle ajatellun koko perheen virkistysalueen suunnitelmaa. Missä muualla Suomessa on tällaista tarjolla?!

Joitakin päiviä sitten kerrottiin huimasta "muraalihankkeesta" Kymin Ruukkiin. Eipä edennyt tämän kaltainen hanke muutama vuosi sitten Pohjolatalon seinälle, mutta nyt tulee. Eipä saanut Mutterin karhupatsas vettä viime kesänä, mutta nyt näkyy saavan.

Toivottavasti vettä saavat myös kaupunkimme puutarhojen ja katujen kauniit istutukset, joita näkyy ympäri Kouvolaa.

Huomioitava on myös koko pandemian ajan Kouvolassa vallinnut positiivinen tautitilanne ja Xamkin sijoittuminen koko maan ammattikorkeakoulujen kärkeen taloudellisessa vertailussa.

Positiivista kerrottavaa Kouvolasta olisi vielä vaikka kuinka paljon, mutta enimmäismäärä 2 000 merkkiä ei riitä. Siksi on pakko lähteä uusien valtuutettujen kanssa täpötäyden markkinatorin kautta Manskin tungokseen nauttimaan huippukaupungin kesästä.

Juhannusterveisin:

Ilkka Parvinen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka