Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Turhat Ruusujen sodat

Englannissa jaksettiin sotia vallasta 30 vuotta kahden sukuhaaran välillä 1450 alkaen. Toinen sukuhaara soti valkoisen ja toinen punaisen ruusun väreissä. Siitä nimitys Ruusujen sota.

Nykyhallituksemme on julistanut sodan kurtturuusun tuhoamiseksi koko valtakunnassa. Kasvi on myrkytön, marjat syötäviä, tuoksuu ihanasti, kiinnostaa hyönteisiä ja on totaalisen ongelmaton eräitä meren hiekkarantoja lukuunottamatta. Vie kuulemma tilaa kotoperäisiltä lajeilta. Havaintojemme mukaan ruusuilta vapautetussa maassa kasvaa kulahtanutta rikkaruohoa. Kurtturuusujen hävittäminen on paitsi täysin turhaa myös todella kallista. Kaivinkoneyrittäjät ja myrkkyjen myyjät kyllä kiittävät.

Entäs lupiini? Se kasvaa luonnonvaraisena Alaskassa, joka on yhtä pohjoisessa kuin Suomi. Kas ihmettä, että lupiini on hyväksynyt uuden kotimaansa. Tämä "sota" on kyllä jo hävitty. Ponnistelkaamme myrkyllisen jättiputken hävittämiseksi.

Koska EU lienee hallituksemme vieraslajisodan takana, ei muutosta direktiiviin kannata lehtikirjoituksilla tavoitella. Sen sijaan kannatan PK-lehden pääkirjoittajan vihjettä: odotellaan ihan rauhassa ely-keskuksen uhkasakkolappuja ja annetaan kukkien kukkia.

Viranomaisilla riittää vielä puuhaa maaseudun jätevesilainkin valvonnassa. Opitaan mekin, ympäristövirkaväki mukaan lukien, jotain Välimeren maiden ihmisten toimintakulttuurista.

Tapio Aalto,

Kouvolan Kuusaalta