Lukijalta: Sopimuspalokunnat mukaan hyvinvointialueiden valmisteluun

Suomen pelastustoimi nojaa vahvasti sopimuspalokuntiin, jotka hoitavat maamme yli sadantuhannen vuositason pelastustehtävistä reilut kuusikymmentä prosenttia. Sopimuspalokuntien hälytystoiminnassa toimii noin 15 000 valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaisesti koulutettua henkilöä.

Osassa maata sopimuspalokunnat ovat ainoa toimija ja ensimmäinen paikalle saapuva pelastustoimen edustaja. Suurissa kaupungeissakin sopimuspalokunnat ovat merkittävä ja korvaamaton tuki ja apu päätoimisille pelastuslaitoksille. Ilman laajaa sopimuspalokuntien kenttää ei suomen pelastustoimi pystyisi tehokkaasti toimimaan eikä turvallisuutta takaamaan.

Koko maan kattavalle ja tehokkaalle pelastustoimelle on ehdoton edellytys, että sopimuspalokunnat pysyvät aktiivisena ja hälytystoimintaan osallistuvan henkilöstön määrä on riittävän suuri.

Tätä taustaa vasten on äärettömän tärkeää, että uutta aluehallintoa suunnitellessa ja järjestellessä sopimuspalokuntien ääni tulee kuulluksi. Hyvinvointialueiden valmistelupöydissä tulee ehdottomasti olla sopimuspalokuntien edustus.

Pia Rantanen

Kaakkois-Suomen Kokoomus ry

Mikko Hokkanen

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry

Sami Porkka

Kymenlaakson Keskusta ry

Kommentoi