Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Homopareja vihkimään?

Kouvolan kirkkoherrojen kerrottiin (KS 20.8.) kannattavan samaa sukupuolta olevien vihkimistä. Jos tieto pitää paikkansa, ovat asiat todella huonosti. Kristillisessä kirkossa ei asioita voida ratkaista ihmisen tunteiden tai edes enemmistön mielipiteiden perusteella. Tällainen tie johtaa maallistuvassa yhteiskunnassa pian myös kirkon maallistumiseen. Tällöin kirkko menettää oman identiteettinsä Kristuksen kirkkona.

Millä perusteella asiat kirkossa pitää ratkaista? Kirkkojärjestyksen mukaan ”kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan”. Siksi ainoa auktoriteetti kirkossa on Raamatulla, Jumalan sanalla. Jos ei kirkko toimi peruskirjansa mukaan, se ei voi enää kantaa kirkon nimeä.

Jotkut kirkkoherroistakin väittivät, että ”Raamattua voi tulkita monella tavoin”. Kuitenkin homoseksuaalisuuteen on Raamatun kanta aivan yksiselitteisen kielteinen. Tämä on lukuisia kertoja todettu asiaa selvittäneissä kirkon työryhmissä: ”Siitä vallitsee suuri yksimielisyys, että Raamatussa suhtaudutaan torjuvasti homoseksuaaliseen käyttäytymiseen”.

Kirkko voi siis siunata vain sellaista, mistä on Raamatussa olemassa Jumalan käsky tai lupaus. Homoseksuaalisen suhteen siunaamisesta tai vihkimisestä ei kuitenkaan ole kumpaakaan.

Jos siis kirkko lähtee siunaamaan tai vihkimään homosuhteita, se tekee sen irtisanoutumalla tietoisesti kirkon ainoasta totuuslähteestä, Jumalan sanasta. Tällöin ihmisen tahto asetetaan selkeästi sen yläpuolelle, mitä me Raamatusta tiedämme Jumalan tahdosta. Kirkko pettää tällöin työnantajansa luottamuksen.

Tämä on äärimmäisen vakava asia. Ymmärrän toki, että paineet homoparien vihkimiseen ovat suuret sekä kirkon ulko- että sisäpuolelta. Suurin osa kirkon työntekijöistä haluaa palvella kansaa. On raskasta asettua yleistä mielipidettä vastaan. Se kuitenkin on kirkon palvelijoiden tehtävä, jos Jumalan sana on uhattuna. Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.

Tämä ei missään tapauksessa tarkoita, että kirkon pitäisi suhtautua kielteisesti homoseksuaaleihin ihmisinä. Kristityn tehtävä on rakastaa jokaista ihmistä valikoimatta. Raamatun vastainen toiminta ei kuitenkaan ole lähimmäisen rakastamista vaan harhaanjohtamista.

Petri Hiltunen

Pastori, Kouvola

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.