Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Voisiko meluaitaan menevillä rahoilla kunnostaa Voikkaan kentän?

Kouvolan Sanomissa oli 27.8. juttu ympäristömelusta. Siinä sanottiin, että kaupunki pyrkii rakentamaan meluesteitä parin vuoden välein. Kaupunki on teettänyt konsultilla meluselvityksen vuonna 2016 ja sen jälkeen tehnyt melulle torjuntasuunnitelman jota nyt toteutetaan rakentamalla hirvittävän rumia ja kalliita meluaitoja kaupunkialueelle, jonka liikenteen ja elämisen aiheuttamaan meluun ovat asukkaat jo vuosikymmenten ajan saaneet tottua.

Kaupungin asukasluku ja siten myös liikenne ja verotulot ovat ennusteiden mukaan vähenemään päin, minkä lisäksi autojen vähittäinen sähköistyminen käsittääkseni vähentävät muuta kuin pyöristä aiheutuvaa melua jo ilman näitä betonikaupungin mainetta pönkittäviä komistuksiakin.

Toinen asia kokonaan on, ovatko nämä suunnitellut selvitykset perustuneet lainsäätäjän vaatimukseen, eli olisi mielenkiintoista kuulla viranomaisen näkemys siitä, onko Kouvolan alueelle aivan välttämätöntä ylipäätään rakentaa meluaitoja?

Mikäli asukkaiden viihtyvyyteen halutaan panostaa, on järkevämpää ohjata varoja turhanpäiväisten ja rumien aitojen sijaan lähipalveluiden säilyttämiseen ja ylläpitoon. Aivan välttämättömät investoinnit ovat ymmärrettäviä, mutta mikäli ilman meluaitojen miljoonainvestointeja pärjättäisiin, saadaan näillä säästyneillä kuluerillä vaikkapa pidettyä yllä alueellisia palveluita pitkä tovi.

Kun seuraava puolen miljoonan euron investointi on vähentämässä reilun 40 asukkaan kaupunkimelua Kuusaalla, tekisi mieli kysyä että saataisiinko tuolla rahalla enemmän hyötyä vaikkapa kunnostamalla Voikkaan pallokenttä muutaman sadan jalkapalloilijan käyttöön?

Harri Poka

KTM, Koria

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.