Lukijalta | Olisi korkea aika kunnostaa Valkealan Huikeinlenkki

Kouvolan kaupungin liikunnan tiedotteessa kerrottiin Kalalammen luontopolun uudelleen rakentamisesta, Kymijoen ulkoilureitin parantamisesta, Ratamon terveysmetsästä ja Kuusankosken urheilupuiston kehittämisestä.

Tuli vahva tunne, että jotain oli unohtunut.

Valkealan Huikeimman lenkin parantamissuunnitelma sisältyi vuoden 2021 hankkeisiin. Tavoitteena suunnitelman toteuttaminen kesän 2021 alussa.

Syksy on ovella, Huikeimman lenkin osalta työ on edelleen kesken ja tämän uusimman tärkeysjärjestyksen mukaan se sellaiseksi jääkin.

Sunnuntaina 22.8. polulla ahersi oma-aloitteisesti viisihenkinen lähiasukkaista koostuva talkooporukka korjaamassa pahimpia paikkoja poistamalla osan täysin lahonneita, pirstoutuneita, märkiä, liukkaita ja siten todella vaarallisia pitkospuita ja naputtelemalla tilalle ”kierrätystavaraa” eli yhdeltä murskeella katetulta alueelta poistettuja, vielä käyttökelpoisia lankkuja, joiden kuljettamisesta huolehti yhden talkoolaisen poika omistamallaan ”mönkkärillä”. Lankkujen kiinnitykseen tarvittavat täkkiruuvit lahjoitti Valkealan Saha. Kiitos talkoolaisille ja Valkealan Sahalle.

Polun kunnostaminen aluetoimikunnan toimesta, kuten oli tarkoitus, ei onnistunut tälle kesälle suunnitellussa laajuudessa, ts. ei tehty yhtään mitään! Käytettävissä olisi ollut lähialueella asuvia talkoolaisia.

Aluetoimikunnalla oli budjetoituna, ns. ”korvamerkittynä” 5 800 euroa polun kunnostamiseen. Tästä on käytetty vain pieni osa ja koko summallakaan ei olisi pystytty tekemään kuin paikallisia korjauksia. Emme ole osanneet toivoakaan lähes parin metrin levyisiä polkuja. Tulisimme toimeen kapeammillakin poluilla. Toivottavasti edes jäljelle jäänyt pikkusumma ei häviä ”johonkin muualle”.

Rahasummia tarkastellessa ollaan täysin eri planeetoilta. Huikein lenkki: 5 800 euroa aluetoimikunnalta. Kalalammen luontopolun ja Kymijoen ulkoilureitin kunnostamiseen on saatu 400 000 euroa Uudenmaan ely-keskukselta. Tiedotuslehdessä kerrotaan, että ko. valtionavustus kattaa puolet rakentamiskustannuksista. Tarkoittaa siis sitä, että Kalalammen ja Kymijoen ulkoilureitin osalta kustannukset ovat 800 000 euroa? Mikä taho maksaa toiset 400 000 euroa, veronmaksajatko? Mistähän saataisiin edes osa Huikeimman lenkin kehittämiseen?

Kaupungin on tasapuolisuudenkin nimissä nyt korkea aika kunnostaa myös Huikein lenkki, kun aluetoimikunnasta ei siihen tunnu olevan.

Leena Pyykkö

Valkeala

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka