Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vahva ammattiyhdistysliike on Ruotsin menestyksen salaisuus

Mitä yhteistä on näillä herroilla: Hjallis Harkimo, Jyri Häkämies ja Petteri Orpo?

He ovat kyllästymiseen asti julkisuudessa tuoneet esille, että hallituksella jäivät tekemättä rakenteelliset uudistukset sekä paikallinen sopiminen. Paikallista sopimista tehdään jo pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Nyt jo näemme sen, että jos ei ole luottamusmiestä yrityksessä, niin neuvottelut etenkin näissä pikaruoka- yms. paikoissa ovat sanelua: ota tai jätä.

Rakenteelliset uudistukset näiden herrojen mielestä olisivat sitä, että ammattiyhdistysliikkeen valtaa ajettaisiin alas ja ansiosidonnaisesta turvasta luovuttaisiin. Näillä teoilla nämä herrat kuvittelevat Suomen nousevan Ruotsin tasolle. Mitä he sanoisivat, jos yritystuet otettaisiin pois paperitehtailta ja monilta miljoona tuloa tahkoavilta yrityksiltä sekä pääomatulojen verotusta nostettaisiin?

Ruotsissa on vahva ammattiyhdistysliike ja toisenlainen keskustelukulttuuri johdon ja työntekijän välillä. Siinä Ruotsin menestyksen salaisuus.

Kari Valen

Kouvola