Pääkirjoitus: Kouvolassa hoivakotien hoitajamäärää pitää lisätä sekä asukkaiden hyvinvoinnin että henkilöstön jaksamisen takia

Satumiia Masalin

Hoitajamitoitus ei edelleenkään toteudu kaikissa kouvolalaisissa vanhusten hoivakodeissa lain säätämällä tavalla, uutisoi Kouvolan Sanomat keskiviikkona (13.10.). Kuluvana vuonna lakisääteinen hoitajaminimi on 0,55 hoitajaa asiakasta kohden. Seitsemän hoitolaitosta ei yltänyt kyseiseen hoitajamäärään.

Kyse on tehostetun palveluasumisen ympärivuorokautisen hoidon yksiköistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n seurannan piiriin kuului 26 kouvolalaista yksikköä.

Vanhuspalvelulain uudistus tuli voimaan vuosi sitten. Lakiuudistuksen toteutumista on seurattu nyt kahdesti, viime vuoden marraskuussa ja kuluvan vuoden toukokuussa. Koko maassa tuon puolen vuoden aikana niiden yksiköiden määrä nousi, jotka eivät pystyneet lain edellyttämään mitoitukseen. Se on huolestuttavaa yksin jo sen vuoksi, että vanhusten ympäri­vuorokautisen hoidon henkilöstö­mitoitus nousee asteittain. Vuonna 2022 mitoitus nousee 0,6:een ja vuoden 2023 huhtikuusta 0,7:ään. Väistämättä käy mielessä, miten yksiköt, jotka eivät nytkään pääse lain edellyttämiin lukemiin, onnistuvat siinä myöhemmin.

Kymsoten asumispalvelujen palvelupäällikön mukaan avustavia työntekijöitä on palkattava lisää, jos Kouvolassa mielitään päästä mitoitusminimiin. Kouvolan hoivalaitoksiin tarvitaan esimerkiksi laitosapulaisia. Näin koulutettu hoitohenkilökunta voisi keskittyä työhönsä siistimistöiden ja muiden niin sanottujen tukitöiden sijaan.

Kouvolan Sanomien haastatteleman palvelupäällikön kommentit eivät ole täysin linjassa THL:n kanssa, koska kyse on nimenomaan hoitajapulasta. Se ei helpotu sillä, että yksiköihin palkataan edelleen pääasiassa avustavaa työvoimaa.

Heidän ansiostaan hoitohenkilöstön työ voidaan toki kohdentaa tehokkaasti asiakastyöhön. Tällä keinolla 0,7 henkilöstömitoitustavoitteeseen ei ole kuitenkaan mahdollista päästä, THL:n tutkimuksen tiivistelmässä todetaan.

Asiakkaiden hyvinvoinnin lisäksi mitoituskeskustelussa ei pidä unohtaa hoitajia itseään ja koko työyhteisöä. Hoivayksiköitä pitää johtaa taiten, ja hoitajia on oltava riittävästi työvuoroissa. Nämä kaksi ovat oleellisia asioita kaikkien työntekijöiden jaksamisen kannalta. Kun hoitajat voivat työssään hyvin, se välittyy suoraan asukkaisiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka