Lukijalta: Jos Kouvolan uimahallit pidettäisiin maltillisilla huoltotoimilla käyttökunnossa, kulut olisivat maltilliset – Ainoa vastuullinen vaihtoehto taloustilanteessa

Kouvolan Sanomien päätoimittaja kirjoittaa 13.10.2021 "Nykyiset hallit alkavat olla käyttöikänsä päässä, ja niiden kunnostaminen maksaisi enemmän kuin uuden rakentaminen."

Koko ajan on puhuttu hallien peruskorjaamisen kustannuksista, joka tarkoittaa sitä että käytännössä sinne jätetään pelkkä rakennuksen runko ja kaikki sisältä tehdään uusiksi. Tyhmäkin tajuaa että kahden hallin, Kuusankosken ja vanhan Kouvolan, tälläinen kunnostus maksaa enemmän kuin yhden uuden rakentaminen.

Sen sijaan kukaan ei halua sanallakaan mainita, että jos nykyiset uimahallit pidettäisiin maltillisilla huoltotoimilla käyttökunnossa seuraavat 5–10 vuotta, kulut olisivat äärimmäisen maltilliset ja kaupungin taloudellinen surkea tilanne huomioon ottaen ainoa vastuullinen vaihtoehto. Ja tehtäisiin uusi halli sitten, kun kaupungilla on siihen oikeasti varaa.

Ilman vasemmistohallituksen valtavaa lähes 30 miljoonan euron vaaliavustusta tänä kesänä, kaupungin talous olisi tämän verran miinuksella. Eikä meillä ole minkäänlaisia puskureita kaupungilla olemassa, jos jotain taloudessa tapahtuu.

Sote-uudistus tulee viemään meiltä enemmän rahaa kuin kukaan uskaltaa ääneen edes sanoa, joten tässä tilanteessa uuden uimahallin rakentaminen on populismia pahimmillaan. Jokainen päättäjä toki haluaa päästä valkoinen kypärä päässä Kouvolan Sanomien etusivulle kertomaan peukalonjäljestään, jonka ansiosta uusi virkistyskylpylä rakennetaan.

Mutta jos rahat ovat lopussa, tulot suuremmat kuin menot, niin onko se vastuullista silloin ottaa lisää velkaa tolkuttomasti? Varsinkin, kun sellaista lottovoittoa ei todellakaan ole näköpiirissä, joka Kouvolan talouden oikeasti kääntäisi pitkällä tähtäimellä positiiviseksi.

Mikko Jaanu,

kaupunginvaltuutettu, ps

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka