Lukijalta | Härskiä peliä lääkärihelikopterin kanssa – Sheikki Laakso arvostelee lukijakirjeessä kovin sanoin SDP:tä

Uttiin sijoitettava lääkärihelikopteri on ollut jälleen viime aikoina tapetilla. Lappeenrantalaisen kansanedustajan ulostulo siitä, että sijoittuminen ei olisikaan vielä selvää, hämmästytti melkoisesti.

Kun asiaa on selvitelty useilla hartioilla, ja olen itsekin ollut aktiivisesti mukana kirjallisilla kysymyksillä ja suorilla yhteydenotoilla, asiassa herää yhä paljon kysymyksiä. FinnHEMSin toimitusjohtajan kanssa käydyn keskustelun perusteella voi tulla johtopäätökseen, että sijoituspäätös on läpikotaisin poliittista peliä, eikä siinä jää järkiperusteille sijaa. FinnHEMS on tehnyt pyynnöstä selvityksiä, ja on siitä omat huomionsa toimittanut eteenpäin.

Vastaavaa hankkeeseen sopimattomuutta voisi Lappeenrannassakin perustella aivan samantapaisilla huomiolla. Esteenä tukikohdan sijoittamisesta Uttiin kun on esitetty milloin tuulen suuntaa, milloin laskuvarjohyppääjiä ja läheisiä teitä.

Ollessani yhteydessä FinnHEMSin toimitusjohtajaan, pyysin häntä kertomaan näistä ”ongelmista”, ja siitä, miten ne korjataan. Hän kertoi, että lista ongelmista ja ratkaisuista on toimitettu STM:ään, ja tämän jälkeen päätös on vain poliittinen.

Herääkin kysymys, miksi päätös on enää tässä vaiheessa poliittinen, kun asiassa on se poliittinen päätös jo tehty kolme vuotta sitten. Vaikuttaa siltä, että koko vääntö on tällä hetkellä lähinnä SDP:n sisäinen, eli saavatko Etelä-Karjalan edustajat vietyä Kymenlaakson edustajia kuin litran mittaa.

Ei voi välttyä siltäkään pohdinnalta, että kyseessä olisi SDP:n aluevaalitempaus, koska vaikka helikopteri pysyy Utissa, pyrkivät Kymenlaakson demariedustajat saamaan jonkinmoisen sulan hattuun siirron torppaamisesta ja Etelä-Karjalan edustajat puolestaan sitkeästä yrittämisestä.

Tätä ajatusta puoltaa se, että esimerkiksi ministeri Paatero on ollut asian tiimoilta suhteellisen hiljaa. Jos kyseessä ei olisi peli, niin tuolla hiljaisuudella ei ainakaan puolia pidetä. Sekin puoltaa pohdintaa, että tämä olisi pelkkää peliä, että Uttiin sijoittamista estämässä olevat asiat eivät ole olleet alussa edes tiedossa, ja tuskinpa lappeenrantalainen kansanedustaja näistä edes voisi tietää.

Tai jos tietää, niin sitten pitää olla joku sisäpiiriläinen näistä ongelmista kertomaan.

Oli kyseessä sitten todellinen vääntö tai pelkkä peli, on toiminta suhteellisen härskiä, kun alueen ihmisille aiheutetaan vain ja ainoastaan mielipahaa herättelemällä uusia toiveita ja tuomalla taas uusia pettymyksiä. Jos tälläinen peli olisi menossa omassa ryhmässämme, niin läksyttäisin porukan takuuvarmasti, ei tällä tavalla oikeasti voi toimia.

Sheikki Laakso,

kansanedustaja,

perussuomalaiset