Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ei kiitos eläkekorotuksille

Vaatimukset pienten työeläkkeiden korottamisesta voisi jättää vähemmälle. Sen sijaan samaan vaikutukseen eli ostovoiman parantamiseen ja sitä kautta työllisyyden lisäämiseen päästään tarkistamalla eläkkeiden verotuksen inhimillisemmäksi.

Eläkkeen saajat maksavat suhteettoman enemmän veroja kuin palkansaajat.

Saimme vaimoni kanssa, kuten myös kaikki muutkin eläkeläiset, vuoden alusta pieniin eläkkeisiimme pienet indeksitarkistukset eli 0,53 prosenttia. Tämä mahtava korotus merkitsi kuitenkin sitä, että myös verot nousivat ja käteen jää nyt vähemmän kuin ennen tätä ”tarkistusta”.

Ilmoitimme eläkevakuutuslaitoksillemme, että kieltäydymme moisista korotuksista, jotka vähentävät tulojamme. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan indeksitarkastus on otettava vastaan.

Onko maassamme muita tulonsaajia, joiden käteen jäävä raha pienenee ”korotusten” takia? Sama toistunee vuoden 2022 eläkkeissä. Menisikö nyt viestimme perille: ei kiitos korotuksille.

Pentti Salin

Myllykoski

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.