Lukijalta | Voisiko Haanojan hallia hyödyntää osana uutta uimahallia? – Alueella on tilaa ja koulut ovat lähellä

Kävin ulkoilemassa jokin aika sitten Haanojan puistossa, jossa on kauniita puita ja puistoa riittämiin. Tuli siinä mieleeni, että eikö vanhaa uimahallia voi mitenkään uusiokäyttää osana uutta mahdollista uimahallia?

Esimerkiksi lastenaltaan voisi säilyttää ja isoa allasta käyttää esimerkiksi aamuisin vesijumppalaisille ja iltapäivästä uimakerhoille treeneihin. Siihen jatkoksi uusi halli täyspitkine ratoineen, vastavirta-aaltoineen ja muine kieputuksineen.

Kun olen maallikko, en tietenkään tiedä onko tämä edes mahdollista, mutta kaipa vanhaa voisi käyttää jotenkin hyväksi? Lennetäänhän sitä kuuhunkin! Espoon Tapiolan neljä vuotta suljettuna ollut uimahallihan päätettiin saneerata ja korjata 90 prosentin asteella.

Tilaahan alueella on vaikka kuinka paljon. Parkkipaikkoja on hallin edessä ja lisää saataisiin nykyisen hallin oikealle sivustalle järkevin liikennejärjestelyin, toisen "sisäänajon" parkkipaikalle voisi järjestää Vahteron koulun suunnalta, jossa pellolla on tasaista maata pitkälti.

Hallin ja Eskolanmäen koulun väliin voisi uusia pelikenttiä ja vaikka kaivaa uuden maauimalan. Taitavat arkkitehdit osaavat kyllä piirtää rakennuksen, kulkuväylät ja parkkipaikat istumaan puistomaiseen miljööseen. Ympäristössä ovat Eskolanmäen, Vahteron, Kankaron, Mielakan yms. lähiöt ja liikenteellisesti paikka on helposti saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä.

Iso Eskolanmäen koulu ja tuleva Sarkolan koulu ovat lähietäisyydellä unohtamatta Vahteron koulua. Busseilla on helppo kuljettaa lapsia myös kaupungin muista kouluista. Kuusankoskeltakin pääsee mukavasti Veturin ja Alakylän kautta.

En ymmärrä, miksi kaikki pitäisi sulloa urheilupuiston alueelle? Toki uintikin on urheilua, mutta voisihan näitä aktiviteetteja jakaa vähän eri paikkoihin, ja ainakin liikenteellisesti Haanoja olisi "helpompi". Urkkipuiston hallihan on suojeltu, mutta voisiko esim. ulkoaltaan säilyttää ja jättää sen suunnittelun pois Haanojalta? Urkkipuiston sisätilassa voi kai altaat täyttää ja rakentaa tilalle esimerkiksi koripallo-, tennis-, sähly- tai what ever -pallokentän tai muun pelipaikan.

Onhan näitä ideoita, mutta mistä rahat? Nythän on todettu, että nykyiset hallit saavat mennä tiensä päähän ja sitten rakennetaan uusi. No uutta odotellessa, tulipa se minne tahansa, niin tässä ainakin yksi varteenotettava ja mietittävä ehdotus eli Haanoja.

Uintiterveisin:

Pekka Holm, Kouvola