Lukijalta: Kouvolan keskusta on luonteva paikka uimahallille

Kouvolassa puuhataan uutta uimahallia, jolla on tarkoitus korvata Kouvolan keskustan ja Kuusankosken keskustan nykyiset uimahallit.

Sekä Kouvolan että Kuusankosken uimahallit ovat tähän asti palvelleet erinomaisesti kouvolalaisia, mutta viime päivien lehtiä lukemalla näyttää siltä, että koska vanhoja uimahalleja ei voi korjata, on pakko rakentaa uusi. Koska kahteen uuteen halliin ei mikään raha riittäne, on tyydyttävä yhteen ja rakennettava se sellaiseen paikkaan, jossa se parhaiten palvelee mahdollisimman suurta osaa käyttäjistä.

Toivottavasti onkin tutkittu, ketkä uimahallia yleensä käyttävät ja kyselty heidän mielipiteitään. Suurimmat käyttäjäryhmät lienevät lapsia, nuoria ja eläkeläisiä. Näistä suurin osa on sellaisia, joilla ei ole autoa käytössään, joten uimahallin läheisyys ja helppo saavutettavuus on tärkeää. Uimahalliin pitää mahdollisimman monen päästä jalkaisin, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä.

Kun päättäjiltä oli kysytty mielipidettä uimahallin paikasta (KS 21.10.21), moni piti parkkipaikkojen määrää keskeisenä perusteena mielipiteelleen: uimahalli sinne, missä on eniten parkkipaikkoja. Mutta jos melkoinen osa uimahallin käyttäjistä ei edes aja autoa, mihin parkkipaikkoja tuolloin niin paljon tarvitaan? Joten kannattanee todellakin kysellä mielipidettä myös käyttäjiltä, jotka saattavat olla täysin eri porukkaa kuin päättäjät.

Toivottavasti ainakin enemmistö päättäjistä arvostaa sitä, että mahdollisimman moni autoton uimahallin käyttäjä pääsee uimaan joko kävellen, pyörällä tai julkisilla. Tuolloin uimahallin luonteva paikka on Kouvolan keskusta. Sinne kauempanakin asuvilla on parhaat yhteydet. Ei uimahallia edes tasapuolisuuden nimissä kannata rakentaa sinne, missä ei asu juuri ketään. Eikä Kouvolaan kannata ruveta tekemällä tekemään uusia keskustoja tai taajamia, kun meillä niitä on jo ihan ruuhkaksi asti.

Kun marketteja on rakennettu kuutostien varteen, niiden sijoittamista sinne on perusteltu muun muassa sillä, että tällä tavalla saadaan lomille ajavien rahat Kouvolaan. Toivottavasti tämä toive on toteutunut. Uimahallin sijoittamista kuutostien varteen ei voi perustella ainakaan tällä perusteella. Kukaan lomalle ajava ei jää uimaan Kouvolaan vaan säästää tuon ilon omaan mökkirantaansa.

Ritva Sorvali

Kouvola

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka