Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Veropäivänä kannattaa iloita kouvolalaisista yrittäjistä ja heidän onnistumisistaan

Keskiviikkona verohallinto julkistaa vuoden 2020 verotiedot. Kouvolan Sanomat kertoo verkkosivuillaan heti aamusta, ketkä ovat Kymenlaaksosssa keränneet eniten ansio- ja pääomatuloja.

Verotietojen julkisuus on suomalainen erikoisuus, joka puhuttaa aina marraskuun alussa. Osa kansalaisista kokee, että tietojen julkisuus mahdollistaa tirkistelyn – ja osa myös haluaa salata tietojaan.

Medialle lähetettävästä tietopaketista omat tiedot on mahdollista salata esittämällä pyyntö verohallintoon ja perustelemalla se hyvin. Verohallinto kuitenkin julkistaa etukäteen salausta pyytäneiden nimet, ja verotoimistossa voi tarkastella kaikkien tietoja, myös salausta pyytäneiden.

Verotietojen julkisuudessa on paljon hyvää. Tuloerot ovat kasvaneet voimakkaasti Suomessa, ja veropäivänä ne tulevat ainakin osin julki. Avoin käytäntö mahdollistaa myös palkkavertailun ja pyrkimyksen tasa-arvoiseen palkkaukseen.

Suurituloisten listalla näkyy usein yrittäjien nimiä. Kouvolassa tehtiin vuonna 2020 useita yrityskauppoja, ja yrityksensä myyneiden nimet ja tulot tulevat julki viimeistään keskiviikkona.

Yrittäjien tuloja ei kannata kadehtia. Kyse on yleensä vuosikymmenien pitkäjänteisestä työstä, jonka hedelmät lunastetaan yrityskaupassa. Veropäivänä kannattaa päinvastoin iloita kouvolalaisista yrittäjistä ja heidän onnistumisistaan.

Aiemmin suurteollisuus takasi Kouvolassa monille turvatun työpaikan. Isoja työnantajia täällä on yhä, mutta entistä useampi uusi työpaikka syntyy pieneen tai keskisuureen yritykseen.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.