Napakat: Kyllähän ne pienet taajamat ja haja-asutusalueet ajetaan surkastumisen tielle ihan kunnan omilla julkishallinnollisilla päätöksillä

Naiset saavat vähemmän palkkaa, maksavat vähemmän veroja sekä saavat enemmän tulonsiirtoja ja palveluita kuin miehet. He elävät 6 vuotta miehiä vanhemmiksi, perivät puolisonsa ja saavat koko sen ajan eläkettä. Mikähän lienee naisen euro, kun eliniän kokonaistienesti lasketaan?

Talousarvion 2022 perusteella Kymsote tehostaa ikääntyneiden kotona asumisen tukemista. Samaan aikaan esitetään omaishoidon tuen myöntämisperusteita kiristettävän ja meille omaishoitajille korvaamattoman tärkeää tukea antavaa omaishoidon tukitiimiä lopetettavaksi. Ylikuormittunut kotihoitoko kotona asuvia ikäihmisiä pystyy auttamaan, jos omaishoitoa Kymenlaaksossa ajetaan alas?

Minä maksan käteisellä, otan kuitin ja vaihtokolikot, (usein latelen tasarahan). Hihna täysi, viikon sapuskat. Ne sujuvasti heittelen takasin kärryyn. Siirryn kauas ja tarkastan, että kaikki punalaput on huomattu. Jos ei, palaan korjauttamaan. Pylvään luona etäällä pakkaan tavarat rattaisiini. Ei ole kiire enkä ole kenenkään tiellä.

MUMMO

Osaoptimointia: vähennetään kouluja – liikuntapaikat ja liikkuminen vähenee. Lakkautetaan kouluja – pienet taajamat surkastuu kun lapsiperheet hakeutuvat lähelle kouluja. Lakkautetaan kunnan palveluja pienistä taajamista – asuminen keskittyy isoihin keskustoihin.

Kyllähän ne pienet taajamat ja haja-asutusalueet ajetaan surkastumisen tielle ihan kunnan omilla julkishallinnollisilla päätöksillä. Ei se mikään luonnonlaki ole. Kuntapoliitikot sen tekee virkamiesten esityksestä.

Kymsoteen perustettiin alkuvaiheessa kymmeniä sairaanhoidon kannalta turhia virkoja kovapalkkaisille johtajille. Näille ei enää tarvetta. Säästö löytyy sieltä.

Kun ilmat viilenevät, alkavat julkisuuteen lämpimikseen heitetyt täysin ylähuulettomat ehdotukset vaikka raja-aidan rakentamisesta itärajalle. Lyhyiden osuuksienkin epärealistiset toteuttamishaaveet hyppäyttävät vaikka piikkilankojen valmistajat ilosta kattoon!

Kansalaisjärjestö WeMoveEurope tavoittelee parempaa tulevaisuutta ja Eurooppaa. Se on nuorten ympäristö-, ihmisoikeus- ja demokratialiike, joka yhdistää jo yli miljoona eurooppalaista.

Koronarokotevastaisten perusteluja ei näköjään haluta julkisuuteen, vaikka sillä saisi ainakin sen jatkuvan ihmettelyn loppumaan. Voisi syntyä reilua keskusteluakin.

Paljonko säästettävää löytyisi Kymsoten hallintokuluista, ettei aina rokotettaisi asiakkaiden palveluista.

Mäkipaakkanen heittää monitoimihallin rakentamisen esille juuri kun pitäisi uimahalleista päättää. Lopputulos: rahat eivät riitä kumpaankaan – hyvä näin.

Kouvolan valtuusto. Rakentakaa iso iso uimahalli joka kattaa puoli Suomea. Silloin koko Suomeen ei tarvita kuin kaksi hallia. Kesällä järveen.

Kun uimahallipäätös on poliittinen, on varmaa, että persiilleen menee. Tunteet menee järjen edelle.

Sosialistihallitus syytää rahoja kaikkeen mahdolliseen ja jopa mahdottomaan. Jäljelle jäävät tyhjä kassa, velkavuori ja savuavat rauniot.

Spectator

Pistäkää viestiä, koska ensimmäinen tallustaa koirineen ladulla. Sitä odotellessa. Hyviä suksikelejä toivotan.

Kunhan ei rakenneta valmiiksi liian pientä uimahallia. Rakennettiinhan liian pieni Ratamokin, ja missä sijaitseekaan työntekijöiden parkkipaikat ilman lämmitystolppia.

Muissa lähikunnissa rakennetaan ensi vuonna vilkkaasti. Suomen ensimmäinen katettu jääpallohalli Lappeenrantaan, nykyisen jäähallin viereen. Muihin lähikaupunkeihin pukkaa uimahallia, urheiluhallia, kylpylää ja ties mitä. Kouvolassa jotkut puolueet siirtäisivät uimahallin suunnittelun/päättämisen 2024 talousarvioon. Eli samaa, "mantraa" pyöritetään vuodesta toiseen.

Onko valtuustoryhmän jäsenillä järki tallella. Ei kaikilla ole autoa eikä mahdollisuutta tulla kaukaa vain yhteen uimahalliin. Korian toiminta jo loppui. Valkealassa on viikonloppuisin lämmin vesi ja vauvauinnit sekä uimakoulut.

Käyrälammen ulkoilu-/virkistys-/majoitusalueelle ei kuulu koirapuisto kakkoineen!

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka