Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kouvolalainen Eemi, 6, kerää koko asuinalueen rakettiroskat joka vuosi – "Jos kuusivuotias kerää aikuisten sotkut, on silloin meillä aikuisilla jossakin parantamisen varaa"

Ihmiset juhlivat uutta vuotta ja ampuvat raketteja, myös Eemi Perkka, 6, on innoissaan lähdössä katsomaan raketteja. Moni kuitenkin unohtaa rakettien roskien siivoamisen ja vielä keväällä lumien sulettua voi alta paljastua rakettien roskien jäämiä.

Eemille uuden vuoden ensimmäinen päivä juhlien jälkeen tarkoittaa siivousurakkaa. Urakkaa, jonka hän itse vapaaehtoisesti haluaa tehdä.

Eemi on erityisen tarkka ja vastuullinen poika, joka siivoaa muidenkin roskat.

Haluaisimme muistuttaa ihmisiä huolehtimaan ampumiensa rakettien roskat roskikseen ja pitämään yhdessä huolta ympäristöstämme.

Jo kolmatta vuotta peräkkäin Eemi aloittaa vuoden ensimmäisen päivän vetäen pulkkaa ja jätesäkkejä, jotka täyttyvät hänen keräämistä rakettien roskista. Eemi on siivonnut järjestelmällisesti kaikki kadut ja aukiot ja mäet ja nyppylät koko asuinalueeltamme. Roskia tulee useita jätesäkillisiä ja askelia kertyy päivässä valtava määrä.

Eemi aloitti itse rakettien roskien keräämisen neljävuotiaana turhauduttuaan katujen siivottomuuteen. Siitä lähtien hän on omasta aloitteestaan kerännyt vuoden ensimmäisinä päivinä isot lastit roskaa.

Tänä vuonna hän sai ensimmäistä kertaa lähteä yksin roskien keräysreissulle sovitulla alueella ja onkin hyvin ylpeä aikaansaannoksistaan, – ja niin olemme me vanhemmatkin.

Jos kuusivuotias kerää aikuisten sotkut, on silloin meillä aikuisilla jossakin parantamisen varaa. Muistakaa huolehtia roskat roskiin, sillä vaikka Eemi ahkera ja tarmokas onkin, ei hänkään koko Kouvolaa ehdi siivoamaan.

Pidetään yhdessä luonnosta huolta.

Saara Perkka , Kouvola

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.