Napakat | Kuusaan terveysasema tulee remontoida ja toiminta palauttaa helpommin saavutettavaksi

Miksi apteekki ottaa ALV:n koronatestistä. Hinta tupla markettiin verraten. Sama testi.

Nyt on SDP:llä kauhea kiire lopettaa lähipalveluja, ennen aluevaalitulosta. Hoh hoijaa.

Kyllä tämä Kymsoten touhu on syvältä. Yli 2 viikkoa sitten soitin tilatakseni kolmannen rokotuksen. Sen jälkeen vartioin puhelinta kuin kultajyvää odottaen soittoa. Läksinpä sitten yksi aamu vessaan klo 8 ja puhelin jäi keittiöön. No totta kai sinä aikana soi ja tietenkin minä siirryin taas jonon hännille odottamaan uutta soittoa kolmentuhannen muun odottajan kanssa. Koko Kymsoten vois painaa sinne minne päivä ei paista!

Nyt kun tulee tää aluehallinto hoitamaan sairausasioita. Voiko joku kertoa mitä näille nykyisille "niin sanotuille johtajille" käy? Jääkö ne niin kuin onkikuppa kellumaan pinnalla meidän verorahoilla?

Kuka tekee säännöt raveihin? Kohta varmaan on jarruttaminenkin kielletty...

Pahimpaan korona-aikaan Sheikki kiertää makkaratelttansa kanssa kyliä ja Werning vapaaehtoisena rokottamassa Hansan rokotuspisteellä. Asiat tärkeysjärjestykseen?

Jos henkilö on opiskellut vaikka 5-6 vuotta opintolainalla saavuttaakseen yliopistotutkinnon, niin eikö hänellä ole oikeus odottaa jonkinlaista hyötyä siitä palkan muodossa? Kun työnantaja kuitenkin haluaa hänen osaamistaan?

Se lumen luominen naapurin tontille on edelleen kielletty.

Niiranen: "tehostetun palveluasumisen määrä maan keskimääräiselle tasolle". Mitä jos Kymenlaaksossa hoitoa vaativia vanhuksia on keskimääräistä enemmän? Keskimäärin tj:t hoitavat hommansa paremmin, Niiranen vaihtoon.

Karvonen, Lakka ym. jalkautukaa kotihoitoon pariksi päiväksi! Huonokuntoinen vanhus ei parane resurssien myötä ellei siellä ole kotihoito 24/7.

Kuusaan terveysasema tulee remontoida ja toiminta palauttaa helpommin saavutettavaksi! Ennen pääsi kävellenkin, nyt vaaditaan auto, taksi, linja-auto...

Sossut ja kokoomus lakkauttaa palveluja ja lisää hallintoa, ei jatkoon.

Kyllä on härskiä touhua tuo Kymsoten meininki. Nyt huudetaan lisää rahaa ja samalla ostetaan miljoonakiinteistöjä, eikö pitäis keskittyä terveydenhoitoon. Samalla vois selvittää joidenkin henkilöiden jääviyden asioiden hoitamisessa.

Monissa paikoissa maailmalla ja myös Suomessa on rakennettu rautateiden päälle erilaisia rakennuksia. Viimeksi Tampereella viihdekeskus jäähalleineen. Mutta meilläpä Kouvolassa saatiin uimahallihankkeesta välittömästi aikaiseksi valtava erimielisyys. Sana on vapaa!

Nykyään ns. kotihoito on sitä, että ovelta katsotaan hoidokin olevan hengissä. Juuri mitään ei saa tehdä eikä kerkiä, kun ollaan jo aikataulusta myöhässä tullessa. Kenen hyöty? Kysyn vaan.

UPM perusteli 3,7e/600e kuukausirikkurirahaa lakon aikaisella isommalla työmäärällä. Tekijämäärä vähenee vuosi vuodelta ja rahaa ei tule enemmän työn tekijöille senttiäkään. Ja nyt pitäisi vielä alentaa 10–30 prosenttia palkkaa kannattavassa liiketoiminnassa. Nämä pienet kivet jää asettelematta.

Meillä ei varaa nykyiseen vanhustenhoitosysteemiin. Rahoituslähteitä lisättävä. Hyvätuloiset lapset voisivat osallistua omien vanhempiensa kuluihin, kunhan julkinen puoli koordinoisi hoivan tyydyttävästi.

Hoitajat eivät voineet keskittyä omiin töihinsä, koska tekivät muiden töitä. Ratkaisu oli palkata lisää hoitajia. Miksi ei palkattu niitä muita? Nyt Kymsote suunnittelee lakkauttavansa tehostetun hoidon paikkoja, koska ne ovat liian kalliita pitää yllä. Toivottavasti jäljelle jääviin paikkoihin riittää kiintiön mukainen määrä hoitajia ja heidän avustajiaan.