Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Palo- ja pelastustoimea ei pidä unohtaa aluevaaleissa

Viime aikoina olemme saaneet kuunnella ja lukea, miten tärkeää on äänestää tulevissa hyvinvointialueen vaaleissa 23.1.2022.

Olen huolissani seurannut keskusteluja. Monessa yhteydessä on keskitytty sote-puolen asioihin; miten ne pitäisi toteuttaa ja mitä uudistaa.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa palo- ja pelastuspuolta. Se on toinen yhtä tärkeä osa-alue näissä vaaleissa ja yhteiskunnassamme. Uudistuksessa yhdistettävät toimialat ovat toisiaan täydentäviä, eivät poissulkevia.

Tulevassa vaalissa äänestämme päättäjät, valtuutetut hyvinvointialueille. He päättävät vuoden 2022 aikana, miten kyseisillä alueilla toteutetaan sosiaali- ja terveystoimi sekä palo- ja pelastustoimi. Äänestäjinä olemme tärkeässä roolissa. Me päätämme, mihin suuntaan omalla alueellamme em. palveluita tullaan kehittämään.

Suunniteltaessa palveluiden toteutustapa on huomioitava eri toimijat. Terveys- ja sosiaalipuolella yksityisen ja kolmannen sektorin hyödyntäminen on ensiarvoisen tärkeää. Näin varmistamme palveluiden nopean saatavuuden.

Palo- ja pelastuspuolella tiivis yhteistyö vapaa-, tehdas sekä sotilaspalokuntien kanssa turvaa nämä palvelut. Mielestäni nykyinen palolaitosverkosto maakunnassamme takaa sen.

Äänestämällä näissä vaaleissa kattavasti ehdokkaita eri alueilta, jokaisella hyvinvointialueen asukkaalla asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta on yhtäläiset ja tasapuoliset mahdollisuudet saada tarvitsemansa palvelut. Haluan vedota äänestäjiin, vain äänestämällä voi vaikuttaa!

Karo Halme

Aluevaaliehdokas (sd.), Kouvola