Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Millainen vanhuus minua odottaa?

Tätä asiaa miettii moni ikääntyvä ihminen näinä päivinä. Lähes päivittäin lehdistä saadaan lukea vanhusten hoidon tasosta ja siitä, miten karkuteillä olevia vanhuksia etsitään milloin mistäkin ja lopputulos on liian usein surullinen kaikkien kannalta.

Millaisen vanhuuden minä haluan? Haluan nukkua silloin kun nukuttaa ja haluan syödä hyvää ruokaa silloin kun minulla on nälkä. Haluan katsoa vanhoja mustavalkeita elokuvia aina iltapäivisin ja puoli yhdeksän uutiset joka ilta. Haluan käydä saunassa aina lauantaisin ja saunan päälle juoda yhden saunajuoman.

Ja sitten kun voimani loppuvat ja en enää pärjää yksin niin haluan, että minusta huolehditaan ammattitaitoisesti, inhimillisesti ja ihmisarvoisesti loppuun saakka.

Nyt kun olemme kiertäneet ympäri Kymenlaaksoa vaaliteltoilla tapaamassa ihmisiä, niin ikääntyvien ihmisten kanssa jutellessa tulee esille huoli heidän omasta tulevaisuudestansa. Kuka heitä hoitaa, kun he eivät enää pysty huolehtimaan itsestään ja saavatko he sitä hoitoa, jota he tarvitsevat.

Keskustapuolueen yksi tavoitteista on turvata lähipalvelut. Jokaisessa kunnassa pitää olla vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema, josta lähipalvelut saa sujuvasti ja nopeasti. Palvelupisteiden tarjoamat palvelut voivat olla erilaisia riippuen alueen ihmisten tarpeista. Jokainen ikäihminen Suomessa saa omalla alueellaan inhimillisen ja laadukkaan hoivan, asuu hän sitten hoivakodissa tai kotona. Aina ei koti ole muistisairaalle tai liikuntakyvyttömälle vanhuksella se turvallisin paikka asua. Tarvitaan palvelukoteja, joissa vanhus saa sitä hoitoa mitä hän tarvitsee.

Haluaisin, että voisin luottaa siihen, että saan arvokkaan, inhimillisen ja turvallisen vanhuuden.

Tulevissa aluevaaleissa valitaan henkilöt, jotka päättävät siitä millaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä pelastustoimen palvelua saamme täällä Kymenlaaksossa.

Sinä päätät ja käytäthän mahdollisuuttasi vaikuttaa!

Tarja Kuittinen

Aluevaaliehdokas (kesk.), Kotka

Riikka Turunen

Aluevaaliehdokas (kesk.), Pyhtää