Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Korona koetteli ruokaravintoloita, mutta nyt pahimmasta on päästy yli

Kahden kuluneen koronavuoden vaikutukset Kouvolan ruokaravintoloihin näyttävät olevat kahtalaiset.

Hyvät uutiset ensin: Ravintoloiden konkursseja on nähty pelkoihin nähden varsin vähän. Kouvolan Sanomissa viime lauantaina julkaistun selvityksen mukaan ydin-Kouvolassa ja Veturissa on yhteensä ainakin reilut 70 ruokapaikkaa. Se on iso määrä.

Huonojakin uutisia on: Kun korona on heittänyt mustia pilviä ravintola-alalle, moni työntekijä on lähtenyt varmemman leivän perässä muualle töihin. Nyt tilanteen vähitellen palatessa normaaliksi moni ravintola kipuilee työvoimapulan kanssa.

Ruokaravintolat joutuivat tiukan paikan eteen kahdella tapaa. Ravintoloiden aukiolorajoitukset ja myös sulkemiset leikkasivat sisään tulevan rahan määrää. Myös laajasti etätöihin siirtyminen näkyi erityisesti lounasravintolojen kävijämäärissä.

Monelle ravintolalle ensiapua vähentyneeseen asiakasmäärään antoi ruoan kotiinkuljetus. Tosin jos yrittäjä hankki kuljetuspalvelun muualta, leikkasi sekin tuloja.

Kouvolan ydinkeskustan ravintolatilanne on määrän perusteella hyvällä tasolla. Kaupungissa on niin ketjuravintoloita kuin paikallisia laaturavintoloita.

Näin pitää ollakin. Toiselle ruokailu on elämyksellinen nautinto, johon kannattaa sijoittaa. Toiselle ruokailu on taas keino siirtää nälkää eteenpäin. Luonnollisesti hyvä ruoka maistuu kaikille paremmalta kuin huono ruoka.

Monipuolinen ja laadukas ravintolakenttä on yksi hyvän ja viihtyisän kaupunkikeskustan tunnusmerkkejä. Ydin-Kouvolan koko asettaa omat rajoituksensa, mutta laadukkaalle ja myös hintavammalle ruoalle on käyttäjänsä.

Kuten aina, paikallisen yrityksen palvelujen käyttäminen on viisas kuluttajateko. Hyvä ruoka tuo asiakkaan aina takaisin.