Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Hoitajien palkka-asiat pitää saada kuntoon, muuten Kymenlaaksossa iskee krooninen tekijäpula

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat neuvotelleet palkoistaan tammikuun puolivälistä lähtien. Alan sopimuksista osa on jo päättynyt ja osa umpeutuu myöhemmin keväällä.

Hoitajat ja kaikki muut sote-alan työntekijät ovat eläneet kaksi vuotta poikkeustilassa, joka on kuormittanut heitä valtavasti. Koronarasituksen ja tietenkin heidän tekemänsä työn tärkeyden takia hoitajille soisi asiallisen korvauksen.

Inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus puoltavat jonkinlaista korotusta. Hoitajajärjestöt kuitenkin vaativat yleistä tasoa kovempaa palkanlisäystä. Ehkä tämän takia neuvottelut Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) kanssa eivät ole edenneet.

Kymenlaaksossa hoitajien palkkoja voi tänä vuonna muuttaa myös niiden harmonisointi. Palkat pitäisi tasata niin, että samasta työstä maksetaan sama korvaus – mikä sekin on oikeudenmukaista.

Valtio on luvannut vastata palkkojen harmonisoinnista, joka liittyy hyvinvointialueiden aloittamiseen, mutta Kymenlaaksossa aikataulu on vapaaehtoisen kuntayhtymän takia tiukempi. Työntekijöiden mielestä kaikille tasa-arvoinen tilanne pitäisi saada jo tänä vuonna. Kymsoten omistajakunnilla ei kuitenkaan ole budjeteissaan rahaa harmonisointipotin maksamiseen. Lisäksi on ollut epävarmaa, saavatko kunnat harmonisoinnista valtiolta palautusta takautuvasti.

Jos lasketaan yhteen mahdollinen palkankorotus ja palkkojen harmonisointi ylöspäin, on selvää, että Kymsoten ja ensi vuonna aloittavan hyvinvointialueen talousahdinko kasvaa. Kymsoten rahoituksesta vastaavat omistajakunnat, hyvinvointialueelle raha tulee valtiolta. Raha ei kuitenkaan ole lisääntymässä merkittävästi.

Yhtälön hankaluutta lisää se, että Kymenlaaksossa on jo pitkään ollut pulaa sote-alan työntekijöistä. Rekrytointi on ollut hankalaa, ja alalta on lähtenyt väkeä. Lisäksi tulee eläköityminen: eläkevakuuttaja Keva laskee, että Kymenlaakson lähihoitajista 35 prosenttia ja sairaanhoitajista 27 prosenttia jää eläkkeelle seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Jos palkka-asioita ei saada edes tyydyttävästi kuntoon, krooninen tekijäpula pahenee.