Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vastusta sotaa vähentämällä energian kulutusta

Meidän eurooppalaisten käyttämän energian hinta nousee Ukrainan sodan vuoksi. Voimme kuitenkin vaikuttaa energian kokonaishintaan vähentämällä energian kulutusta. Helpoin ja meille kaikille mahdollinen keino on alentaa asunnon ja erityisesti julkisten tilojen lämmitystä sekä vähentää lämpimän veden kulutusta.

Kevään asukas- ja yhtiökokoukset tarjoavat hyvän tilaisuuden ottaa energiansäästö esille. Energiankulutuksen vähentäminen on humanitaarinen teko, jolla hillitsemme ilmastonmuutosta sekä samalla vastustamme sotia, joita rahoitetaan huomattavilla energian myyntituloilla.

Aktivistimummot -liikeen perusti 12 mummoa vajaa kolme vuotta sitten. Nyt sillä on yli 6 000 jäsentä. Liikkeen tavoite on edistää ilmastotoimia kaikkien lastenlasten ja maapallon hyväksi. Mummot muistavat hyvin 1970-luvun energiakriisin, jolloin jouduttiin antamaan erilaisia poikkeusmääräyksiä energiankulutuksen vähentämiseksi. Silti elämä sujui hyvin eikä mukavuudesta jouduttu tinkimään kuin hiukan.

Liisa Viheriälä

erikoislääkäri

Aktivistimummot-liike