Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Uimahallin on hyvä sijaita lähellä käyttäjiä – Jos paikka on Urheilupuisto, liikenneongelmat täytyy ratkaista

Kaupunginjohtaja Marita Toikka on esitellyt valtuutetuille uusia vaihtoehtoja Kouvolan uuden uimahallin toteuttamiseen. Hahmotelmien taustalla on pohdinta Urheilupuiston nykyisen uimahallin jatkokäytöstä. Vanhan uimahallin kohtalo pitää ratkaista jotenkin. Halli on päässyt kehnoon kuntoon, mutta sitä ei voi purkaa, koska rakennus on suojeltu.

Yhdessä uudessa hahmotelmassa vanha Urheilupuiston halli remontoitaisiin, se pysyisi uimakäytössä ja lisäksi viereen rakennettaisiin laajennusosa nykyisen ulkoaltaan tienoille. Toisessa puolestaan vanhasta hallista tehtäisiin taitoliikuntakeskus ja Kouvolaan rakennettaisiin uusi uimahalli.

Uudisrakennuksen paikkaan ei jälkimmäisessä vaihtoehdossa oteta ainakaan suoraan kantaa. Viime syksynä kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoi kannattavansa uudishallin paikaksi Urheilupuistoa. Silloin vanhan hallin peruskorjaus ja laajentaminen eivät vielä olleet esillä.

Uimahallia on soviteltu moneen paikkaan Kouvolassa. Edellisellä valtuustokaudella liikunta- ja kulttuurilautakunta esitti hallia Matkakeskuksen alueelle. Matkakeskus ja Tervaskangas päätyivät tuolloin lautakunnassa tasatulokseen, ja puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Puolueilla on suosikkinsa. Ainakin aiemmin SDP:ssä ja keskustassa on ollut halua sijoittaa uudishalli Tervaskankaalle. Kokoomuksessa ja vihreissä keskustasijainti on saanut kannatusta. Perussuomalaiset ovat pitäneet esillä vanhojen uimahallien korjausta. Vanhan hallin korjaus ja laajennus voikin kääntää perussuomalaisia Urheilupuiston kannalle.

Urheilupuistossa hallin käyttäjät olisivat lähellä. Keskustan alueella sijaitsee isoja kouluja ja siellä on Kouvolan taajamista eniten asukkaita.

Tärkeää on myös tavoitettavuus. Jos paikka on Urheilupuisto, täytyy alueen liikenne- ja pysäköintiratkaisut miettiä uusiksi huolellisesti. Nykyisellään Yhteislyseon ja vanhan uimahallin tienoo on melkoinen sumppu, joka ruuhkautuu joka arkiaamu.