Pääkirjoitus Yrityspalvelutalo on hyvä idea, joka myös tuo väkeä Kouvolan keskustaan

Yrityspalvelut aiotaan keskittää Kouvolassa saman katon alle. Kouvolaan perustettu Yrityspalvelutalo oy aikoo ostaa nykyisin lähes tyhjillään olevan kauppakeskus Manskin. Jos kaupat toteutuvat, ydinkeskustaan muuttavat muun muassa kehitysyhtiö Kinno ja paikalliset yrittäjäyhdistykset.

Lisäksi taloon on tulossa eri oppilaitosten palveluja, kuten LUT-yliopiston tuotantotalouden diplomi-insinöörikoulutus sekä ammattikorkeakoulu Xamkin, ammattiopisto Edukon sekä Kouvolan rautatie- ja aikuiskoulutuksen Kraon toimintoja.

Yrityspalvelutalon osakkaina on Kinnon ja yrittäjäjärjestöjen lisäksi joukko kouvolalaisia pitkän linjan yrittäjiä. On hienoa nähdä, että he laittavat omaa rahaa likoon tukeakseen yrittäjätaipaleen alkupuolella olevia.

Idea yrittäjyyteen liittyvien palvelujen keskittämisestä on hyvä. Kun mukana on myös oppilaitoksia ja opiskelijoita, yhteisiä hyödyllisiä ideoita voi syntyä. Ja jos syntyy, eväät niiden kaupallistamiseen saa läheltä.

Yrityspalvelutalo vireyttää myös Kouvolan keskustaa. Kun väkeä liikkuu keskustassa enemmän, kaupat, ravintolat ja muut yritykset saavat asiakkaita.

Työllisyyspalvelut ovat siirtymässä vuoden 2024 aikana kunnille. Kouvolassa kaupunki alkaa vastata siitä, miten työnhakijat löytävät oikean paikan ja työnantajat oikean tekijän.

Palvelut on erittäin järkevää siirtää kunnille, sillä korkea työllisyysaste on elinehto kuntien pärjäämiselle. Työpaikat tarkoittavat verotuloja, joita ilman kuntatalous ei pyöri. Jatkossa työllisyydestä huolehtiminen on kuntien omissa käsissä.

Idea yrityspalvelutalosta sopii hyvin tähän muutokseen. Olisi luontevaa, että Kouvolan kaupungin tulevaisuudessa pyörittämät työllisyyspalvelut sijoittuvat samaan paikkaan yrittäjien ja Kinnon kanssa.