Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kuljetusala on nyt todella vaikeassa tilanteessa – Yrittäjä lukijakirjeessä: "Itse en ole saanut palkkaa yrityksestäni kahteen vuoteen"

Meneekö taas puurot ja vellit sekaisin taksien osuudesta julkisissa kuljetuksissa?

Nelisen vuotta sitten saivat kepulaiset ministerit Juha Sipilän johdolla kuningasajatuksen uudistaa taksimaailma entistä ehommaksi. Halvat hinnat ja runsaasti piilokysyntää takseille, jotka eläisivät onnellisina elämänsä loppuun asti yrittäjinä.

No kävikös näin? Taksiliiton ja muiden alan vaikuttajien varoittelusta huolimatta ministeri Berner ajoi suunnittelemansa uudistuksen lävitse. Ja siitähän seurasi katastrofi koko taksialalle.

Takseilta loppuivat työt ylitarjonnan takia, hinnat nousivat ja työntekijät pakenivat alalta, jolta leipää ei enää saanut. Samoin kävi monelle yrittäjälle.

Tämän kurituksen jälkeen seurasi sitten Covid-19-virusinfektio, eli korona. Sen seurauksia on nautittu nyt parisen vuotta. Valtiovalta lupasi korvata yritysten menetyksiä ja ettei yrityksiä päästetä kaatumaan!

Kiitos pääministerin ja hallituksen, vähäisiä ovat olleet yhteiskunnan tuet, itse en ole saanut palkkaa yrityksestäni kahteen vuoteen ja olen pystynyt pitämään työntekijäni töissä tänäkin aikana vain omilla rahoillani.

Ukrainan sota on peittänyt sen tosiasian, että koronasta ei puhuta juuri ollenkaan. Korona on kuitenkin nyt pahimmillaan kuin koko aikana.

Polttoaineiden hinnat ovat nousseet yli 50 prosenttia, bensiini ja diesel ynnä muut. Miksi tähän ei puututa?

Kuljetusala on nyt todella vaikeassa tilanteessa, kuten rekka-,linja-auto- ja taksiliikenne.

Tämä kaikki tulee aiheuttamaan hyperinflaation! Suomi pelastaa varmaan maailman ilmastokatastrofilta, mutta onko siitä sitten kenellekkään iloa, kun muut viisveisaavat kokoasiasta?

No nyt kuka jaksoi lukea tänne asti, kysymys oli näistä KELA-kuljetusten yhdistelyistä. Niin, tämä toistaa taas samaa kaavaa.

Kustannukset alas yhteiskunnalta, mummot samaan kyytiin, rahaa säästyy ja saattaapi siinä jokunen kuukahtaa koronaankin... Pelkkää säästöä siis!

Olisiko siis nyt viimeistään aika laittaa asiat tärkeysjärjestykseen?

Juha Nuutinen