Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Yrityspalvelutalo on liian lupaava hanke uhrattavaksi epäilyihin ja nokitteluihin

Yrittäminen on lähtökohtaisesti intohimoa. Samanlaista intohimoa liittyy toissa viikolla julkistettuun Kouvolan yrityspalvelutalohankkeeseen.

Kun kouvolalaisella yrittäjällä on paloa tekemiseensä, näkyy se parhaimmillaan koko seudun elinvoimassa. Kun yritys menestyy, menestyy samalla yrittäjän kotiseutukin.

Kouvolan yrityspalvelutalohanke on siihen osallistuvien mielestä ainutlaatuinen mahdollisuus koko Kouvolalle. Kun seudun yritykset, yrittäjät ja koulutuslaitokset löytävät toisensa saman katon alle, tulos voi parhaimmillaan näkyä selvästi kaupungin elinvoimassa.

On selvää, että moisen kokonaisuuden rakentamisessa on erilaisia näkemyksiä. Jonkun mielestä yrityspalvelutalo ei sovi keskustan kävelykadun varteen, toisen mielestä talon täytyy nimenomaan olla keskustassa.

Hanke on herättänyt kysymyksiä muun muassa siitä, miksi yrityspalvelutalohankkeen ideoija Ville Helander ei ole enää mukana viemässä asiaa eteenpäin. Puhujasta riippuen hänet on joko siirretty sivuun tai hän on itse siirtynyt sivuun.

Yrityspalvelutalohanke on liian lupaava asia uhrattavaksi keskinäisiin epäilyihin ja nokitteluihin.

Yhtenäisen Kouvolan idea lähtee siitä, että kaikki kokevat kotikaupunkinsa olevan kaikkien asukkaidensa puolella, ei ketään vastaan.

Yrittämisessä kaupungin jakautuminen kuppikuntiin näkyy yhä viitenä kouvolalaisena yrittäjäyhdistyksenä.

Olisiko 13 vuotta kuntaliitoksen jälkeen aika pohtia voimien yhdistämistä ketään suosimatta ja ketään polkematta?