Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nyt sähköä kiitos

Tänä päivänä kun mietitään eri vaihtoehtoja talouden ja polttoaineiden säästökohteista, ovat parhaimmat mielestäni aurinkokennot sähkön tuotantoon.

Syyt ovat hyvin monipuoliset. Ensinnäkin hintojen nousu sähkömarkkinoilla on ollut kohtuuttoman suuri ja rajuja korotuksia on odotettavissa.

Kotitaloudessa on paljon laitteita, jotka toimiakseen tarvitsevat jatkuvasti sähköä, joten aurinkosähkön tarve on jokapäiväinen. Lisäksi mahdolliset sähkökatkot ja niiden aiheuttamat vahingot voitaisiin osittain välttää ainakin päiväsaikaan, ja mikäli akustoa olisi, myös yöllä tapahtuvia katkoja voitaisiin korvata.

Taloyhtiöillä tasakatot tarjoavat mainiot kennostopaikat. Taloyhtiön toiminnassa on monta erilaista sähkönkulutuspistettä, muun muassa kiertovesipumput, käytävien valot, hissit, ym., joten jatkuva tarve on läpi vuorokauden.

Myös sähkön tuottajan kanssa on mahdollisuus tehdä sopimus mahdollisen liikasähkön siirrosta verkkoon ja jälkeenpäin sen käytöstä omaan tarkoitukseen. Näin ollen ei synny tilannetta, että sähköä tulisi liikaa ja se menisi hukkaan.

Kari Hänninen, Inkeroinen