Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nyt on viimeinen hetki toimia toisin Kouvolassa

Kouvolan päätöksentekoa on vaivannut useita valtuustokausia este muuttaa omia toimintamalleja. Palveluverkkouudistukset on tehty viimeisenä mahdollisena hetkenä. Mieluummin on valittu kaupungin työntekijöiden lomautukset tai veroprosentin korotukset. Muutoksia ei synny, jos muutoksia ei tee.

Einsteinin sanat ”Hulluutta on tehdä asia uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia” sopivat Kouvolan tilanteeseen juuri nyt. Korjausvelka on kasvanut, kiinteistömassa on suuri, palveluverkko rapistuu ympäri kaupunkia ja asukasluku jatkaa laskemista. Entisillä toimilla ei muutosta tule. Menestyksen mahdollisuudet, kaupungin imago, synergian hyödyntäminen ja uudet palvelut on nyt rakennettava tai kohta niitä ei enää kukaan tarvitse.

Yrittäjät ovat jo lähteneet yhteistyöhön eri tahojen kanssa ja uusi yrityspalvelutalo on tästä hyvä esimerkki. Kouvolassa on tehtävä juuri nyt uutta ja yhteistyössä. Kaupungissa toteutetaan tällä hetkellä useita investointihankkeita, joista osa puhututtaa enemmän ja osa vähemmän. Valtuutettuja ei ole pidetty pimennossa, kun asioita on valmisteltu. Iltakouluja pidetty ja täydennyskysymyksiin vastattu. Valtuutetuilla on varmasti kaikki tieto, mitä vastuulliseen ja tulevaisuutta rakentavaan päätöksentekoon tarvitaan. Nyt on kysymys siitä, kykenemmekö me myös muuttumaan ja tekemään yhdessä keskustellen päätöksiä esitettyjen tietojen pohjalta.

Aikaisemmat investointien siirrot ja säästöt ovat aiheuttaneet suman, josta selviämiseen on käytettävä monipuolisesti erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotta riskejä voidaan hallita ja kuluja jakaa ennakoidummin eri tilikausille. Kaupungin talous tulee ensi vuonna muuttumaan, kun yli puolet toiminnasta siirtyy hyvinvointialueille. Tähän uuteen tasoon meidän tulee kaupunkiamme rakentaa, jotta kestävä talouden hallinta olisi mahdollista. Se tarkoittaa harkittua rohkeutta tulevaisuuden investointeihin, omaan ydintoimintaan kuulumattomien omaisuuserien tehokasta hyödyntämistä ja selkeää suunnitelmaa, jossa Kouvola on ydinkeskustan, taajamien ja kylien toimiva kokonaisuus.

Katriina Vesala

Kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän puheenjohtaja (kok.)