Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kouvolan yrittäjäyhdistykset toimivat yhteistyössä

KKouvolan Sanomien pääkirjoitukseen 6.4.2022 viitaten haluamme tuoda julki seuraavaa.

Kouvolassa toimii viisi Suomen Yrittäjien jäsenyhdistystä: Anjalankosken, Jaalan, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan Yrittäjät. Kuntien ja kaupunkien yhdistymisen jälkeen 2009 yrittäjäyhdistykset ovat jatkaneet itsenäistä toimintaansa jäsentensä edunvalvojina ja yhteistyöverkostoina.

Keskustelua yhden, koko kaupungin kattavan yhdistyksen perustamisesta on toki käyty, mutta toistaiseksi on nähty paremmaksi toimia omina yksiköinään, mutta yhteistyötä tehden.

Yhteistyöfoorumiksi edunvalvonnassa on jo useita vuosia sitten perustettu Eturyhmä, jossa on kaupungissa toimivien yrittäjäyhdistysten ja kaupungin edustus. Eturyhmä on parin viimeisen vuoden aikana terävöittänyt toimintaansa sujuvammaksi ja yhteistyötä on hiottu saumattomaksi.

Niinpä yhteinen yrittäjien ääni saadaan tarvittaessa kuuluville yhdestä paikasta, Kouvolan Yrittäjien puheenjohtajan kautta.

Emme koe toimivamme ”kuppikuntina”, vaan toimimme yhteistyössä yrittäjyyden ja koko kaupungin puolesta. Hyvänä esimerkkinä koko Kouvolan ja Kymenlaakson yrittäjien yhteishengestä on tuleva Yrityspalvelutalo.

Yrittäjäyhdistyksillä omissa kaupunginosissaan on myös yhteisöllisyyden funktio. On helpompi lähestyä ”oman kylän” yrittäjiä omine murheineen. Kuntaorganisaation muuttumisen jälkeen ainakin pienellä paikkakunnalla yrittäjäyhdistyksellä on entistä suurempi merkitys vaikuttajana ja yhteistyössä muiden seuratoimijoiden rinnalla.

Jarmo Lehtomäki

Puheenjohtaja, Anjalankosken Yrittäjät ry

Veijo Tervonen

Puheenjohtaja Jaalan Yrittäjät ry

Jari Liikkanen

Puheenjohtaja, Kouvolan Yrittäjät ry

Paula Tervolin

Puheenjohtaja, Kuusankoksen Yrittäjät ry

Esa Vigren

Puheenjohtaja, Valkealan Yrittäjät ry