Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kiinteistökaupat ja kaupungin kehitys

Kouvolan kaupunki selvittää useamman kiinteistön myymistä ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Hemsölle. Kaupunki perustelee ajatusta sillä, että kun myydään rakennuksia joita ei tarvita omassa palvelutuotannossa, se vapauttaa resursseja omassa käytössä olevien rakennusten ylläpitoon ja huoltoon.

Samassa yhteydessä kuitenkin kerrotaan, että kauppaan pitää kuulua myös houkuttelevia kohteita, eli kaupungin omassa käytössä olevia kohteita ja näin saadaan kauppa Hemsölle kannattavaksi. Näin kaupungin edustajat itse perustelevat kaupan kaupungille kannattamattomaksi.

Asiaa on käsitelty mielipidekirjoituksissa Kouvolan Sanomissa, joissa kaupan arvostelun yhteydessä on purettu kaunoja Kouvolan keskustaa kohtaan ja esitetty alueen kehittäminen kannattamattomaksi tai väitetty sen olevan liikenteen osalta sumppu.

Keskustan alue ja ensisijaisesti siitä 15 minuuttia kävellen, on kaupungin houkuttelevinta aluetta, toissijaisesti sama aika, mutta autolla tai julkisilla. Kaupungin houkuttelevuuden kannalta erityisesti näitä alueita pitää kehittää ja ajanmukaistaa. Toisin sanoen Uimahalli Urheilupuistossa ja Kulttuurikeskus keskustassa on koko kaupungin etu, erityisesti sellaisilla tavoilla joilla on merkitystä tulevaisuudessa..

Keskustan kehitys pysähtyi vuoteen 2010 ja nyt se pitäisi ajanmukaistaa naapurikaupunkien tasolle. Kuntaliitos pelasti kaksi lähes konkurssissa ollutta kaupunkia, ja keskustan veronmaksajien varoja tarvittiin näiden alueiden, eli Kuusankosken ja Anjalankosken palveluiden turvaamiseen. Kuntaliitoksen ansiosta monet julkisista palveluista saivat vuosia lisää aikaa, erityisesti ”ei-lakisääteiset palvelut” kuten uimahallit, jäähallit, jalkapallokentät ja muut urheilutilat.

Sumppuväitteet ovat siitä hassuja, että kirjoittajien väitteissä keskusta on joko tyhjä tai täysi, riippuen siitä kumpi palvelee sen hetkistä tarkoitusta.

Toivottavasti kiinteistökauppa jää selvityksen asteelle ja selvityksestä on hyötyä myöhemmin.