Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Meillä Kymsoten hoitajilla on suuri huoli potilasturvallisuudesta ja laadukkaan hoidon toteutumisesta

Meneillään oleva hoitajien työtaistelu oikeudenmukaisen palkkauksen ja inhimillisten työolojen puolesta on lisännyt entisestään suurta huolta potilasturvallisuudesta.

Tällä hetkellä työvuorojen vahvuudet ovat täysin riittämättömät niin määrällisesti kuin laadullisestikin hoitamaan Kouvolan alueen suurta väestömäärää. Tilanne on hankala osastoilla ja päivystyksessä. Ammattipätevyyden omaavat hoitajat ovat kiven alla. Heitä ei vaan yksinkertaisesti ole vapailla työmarkkinoilla.

Huolenilmaisuja hoitotyöstä teemme päivittäin. Viestiä on viety esimiehille, Aviin, työsuojeluvaltuutetulle ja niin edelleen.

Nyt kun hoitajien ylityö- ja kutsurahakorotus vielä poistettiin, ovat korvaukset ylitöistä niin alhaiset, että ammattipätevyyden omaavat hoitajat eivät myy tällaisilla summilla omaa vapaa-aikaansa työnantajalle.

Työvuorojen vahvuudet ovat niin määrällisesti kuin laadullisesti erittäin kapeat useana päivänä viikossa. Huoli näistä asioista on jo taakkana jokapäiväisessä työnteossa ja työvuorossa.

Ydinajatuksena tässä kirjoituksessa on se, että työvuoroissa on oltava sellainen vahvuus, jolla takaamme potilasturvallisen ja laadukkaan hoidon riittävällä, siihen ennalta määrätyllä hoitajavahvuudella, 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Tämä huoli ei saa olla meidän hoitajien vastuulla, vaan työnantajan on löydettävä keinot siihen, että potilasturvallinen ja laadukas hoito toteutuu aina. Tämän toteuttamiseksi meillä olisi nyt seuraava viesti Kymsoten johdolle:

Toivoisimme teidän korottavan hoitajien ylityö- ja kutsurahakorvaukset sille tasolle, että maksettava korvaus tehdystä ylityöstä on riittävän suuri houkuttelemaan halukkaat ammattipätevyyden omaavat hoitajat vaihtamaan oman vapaa-aikansa työntekoon.

Tällä yksinkertaisella toimenpiteellä tuette henkilökuntaa potilasturvallisen ja laadukkaan hoitotyön tuottamisessa alueemme asukkaille.

Lisäksi tällä korotetulla ylityö- ja kutsurahalla on positiivinen vaikutus henkilökunnan työmotivaatioon, ja uskomme sen lisäävän myös halukkuutta hakeutua töihin Kymsotelle.

Sairaanhoitaja Piia Vähämaa ja joukko kollegoita