Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kymsoten ammattijärjestöt ovat tyytyväisiä palkkaharmonisoinnin loppuun saattamisesta

Kymsote aloitti toimintansa 1.1.2019. Liikkeenluovutuksen jälkeen käynnistyi työn vaativuuden arviointiprosessi (tva) perusteettomien palkkaerojen korjaamiseksi.

Palkkojen harmonisaatioprosessi on ollut pitkä, ja ammattijärjestöt ovat käyneet asiasta työnantajan kanssa useita neuvotteluja.

Kymsotessa on ollut toimiva neuvotteluyhteys työnantajan ja järjestöjen kesken, ja neuvotteluprosessin myötä on muodostunut yhteinen näkemys asiasta.

Kymsoten yhtymävaltuusto teki 29.4.2022 päätöksen, joka turvaa sen, että tehtäväkohtaiset palkat harmonisoidaan vuoden 2022 aikana.

Kymsoten henkilöstölle päätös on merkittävä ja ennen kaikkea oikeudenmukainen, sillä sen myötä samasta ja yhtä vaativasta työstä maksetaan sama palkka riippumatta työpisteen sijainnista. Liikkeenluovutuksesta johtuvat perusteettomat palkkaerot poistuvat.

Allekirjoittaneet pääluottamusmiehet ovat päätöksen syntymiseen tyytyväisiä ja näkevät, että päätös lisää henkilöstön tyytyväisyyttä sekä kohentaa Kymsoten työnantajamainetta.

Mika Byman (JHL), Anu Vanhala-Taimisto (Juko KVTES/SOTE), Johanna Salmio (Juko lääkärit), Saila Mäkinen (Jyty), Hannele Nupponen (SuPer), Kirsi Kekki (Tehy ry), Eija Lantta (Tehy ry), Jaana Salovaara (Tehy ry)

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.