Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kunnioitusta valtiovallalle vaikeina aikoina

Valtiovallan edustajat kaikkine ministereineen ansaitsevat tällä hetkellä kunnioituksen kansalaisilta. He ovat kantaneet suuren vastuun. Pääministeri Sanna Marin, ulkomininisteri Pekka Haavisto, puolustusministeri Antti Kaikkonen, peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muutkin ministerit ovat raatanee kahden vuoden ajan. Työ jatkuu sodan vallitessa Euroopassa.

Oppositiopuolueetkin ovat kiitettävästi puhaltaneet yhteen hiileen hallituksen kanssa näinä vaikeina aikoina. Se on osoitus erittäin hyvästä yhteishengestä. Urheilussakin joukkueelta vaaditaan hyvää yhteishenkeä, jotta se menestyy!

Presidenttimme Sauli Niinistö on pitänyt hyviä suhteita yllä ulkovaltoihin ja on toiminut koko kansan presidenttinä. Hän sanoo mielipiteensä, jos siihen on tarvetta – liittyy asia sitten ulko- tai sisäpolitiikkaan tai muuten kansalaisten hyvinvointiin. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolan asiantuntevat kommentit ovat myös osaltaan rauhoittaneet kansalaisia.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan heti pandemian kukistamisen jälkeen on aiheuttanut pienen maan päättäjille ison ongelman heti toisen jälkeen. Miten selvitä taas uudelleen negatiivisesta tilanteesta? Suurvallan naapurina ei ole helppoa, kun valta siellä sokaisee. Valta sokaisi aikanaan yhden Saksan johtajan, ja tulos oli karmaiseva.

Venäjän toiminta Ukrainassa on esimerkkinä siitä, että päättäjiemme täytyy olla koko ajan hereillä. Meidän kaikkien pitää olla myös valppaina puolustamaan itsenäisyyttämme ja sananvapauttamme tarvittaessa. Päättäjämme ovatkin tekemässä maamme historian parhaan päätöksen liittämällä Suomen Natoon. Kun saamme turvallisuustakuut, voimme elää rauhassa tulevaisuudessakin!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on myös hoitanut osansa kiitettävällä tavalla. Suomi on osaltaan nujertanut koronan. Terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen on esiintynyt särmästi ja asiansa osaavana henkilönä kaikissa niissä tilaisuuksissa, joissa asiasta kansalle on tiedotettu.

On hyvä elää turvallisessa maassa, mutta sitä ei voi pitää täysin itsestäänselvyytenä. Onneksi meillä päättäjät valitaan demokraattisesti ja vapailla vaaleilla. Se on takuu siitä, että valta ei sumenna päätä. Hatunnosto siis nykypäättäjillemme näinä vaikeina aikoina. Toivotan edelleen isosti tsemppiä tulevissakin päätöksissä kansamme hyväksi!

Ilkka Sarpola

Kuusankoski