Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi kaikkivaltias ei poista pahuutta?

Lehden Napakoissa otetaan usein napakasti kantaa Jumalan piittaamattomuuteen ihmiskunnan hädästä. Ajankohtaisesti tätä pohditaan Ukrainan tapahtumiin ja vaikkapa koronavirukseen liittyen.

Onko puhe Jumalan rakkaudesta puppua? Miksi Hän vaikenee?

Mikä on totta, mikä tarua? Mistä johtuu maailman pahuus?

Jo alussa ihminen valitsi väärin. Jumalan rakkaudellinen suunnitelma kaatui Aatamin ja Eevan töppäilyyn, syntiinlankeemukseen. Kapina Jumalaa vastaan maksoi kovan hinnan heille, mutta myös koko ihmiskunnalle. Sama kapina jatkuu meidänkin aikana.

Jokainen meistä on langennut, joku karkean näkyvästi, joku hienostuneemmin.

Herramme rakastaa syntistä ihmistä, mutta vihaa syntiä. Kristillisen perinteen Suomessa on väljähtymässä ilosanoma vapauttajastamme Jeesuksesta. Hengellinen hämäryys valtaa jopa kirkkosaleja ja valheellisuus saa sijaa.

Kirjoitan tätä helatorstaina, Jeesuksen taivaaseen astumisen muistopäivänä.

Moni napakoitsija epäilee Jumalan olemassaoloa. Helposti unohdetaan ihmisen vastuu. Moni tietää jotakin Jumalasta. On eri asia tuntea hänet henkilökohtaisesti.

40 vuotta sitten olin itsekin tuossa tietämisen tilanteessa, ilman tuntemista.

Omassa etsikkoajassani sain kohdata Jumalan rakkauden ja todellisuuden. Se tapahtui armosta. Päätös oli kuitenkin oman tahdon ratkaisu. Jeesus ei jäänyt kiiltokuvaksi tai tarinaksi.

Haluan epäilijöitä napakasti rohkaista: rakastava Jumala on totta. Samalla on todettava, että tuhoava paholainenkin on todellisuutta.

Pimeys äärimmillään konkretisoituu järjettömässä tuhossa Ukrainassa. Presidentti Putin, kuten Stalin ja Hitler aikanaan ovat pimeyden orjuudessa. Jopa kirkon ja uskonnon nimissä ollaan valitettavasti kylvämässä kuolemaa.

Usko – luottamus Jumalaan ja Hänen lupauksiinsa – antaa tulevaisuuden ja toivon. Se tarjoaa siunauksellista elämää ja varjelusta, ei pelkkää ongelmattomuutta tai menestystä. Suomen itsenäisyys on yksi esimerkki varjeluksesta kansakuntatasolla.

Helatorstaina Jeesus astui taivaaseen ja on Isän oikealla puolella rukoilemassa meidän edestämme. Oma osuutemme on miettiä, mitä Isä meidän -rukouksessa sanotaan ja ottaa se napakasti todesta. Voi vähentyä tarve epäillä ja aliarvioida Jumalan voimaa ja hyvää tahtoa.

Hannu Hurri

Lääkäri, Kouvola