Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Minkälainen olisi maailma ilman ihmisten ahneutta?

Ihmisestä on tullut ahne. Mikään ei tunnu sille enää riittävän. Rahaa otetaan ihan joka paikasta mistä sitä vain saadaan. Ahneutemme on vienyt meiltä toivon ja elämänilon. Eikö meidän ole tarkoitus nauttia elämästä, kokea iloa ja onnea siitä että olemme olemassa? Elämästä nauttimiseen ja siitä iloitsemiseen ei tarvita rahaa. Olemmeko unohtaneet sen?

Meidän on aika palata kaiken olevaisuuden äärelle. Parhaiten pystymme kokemaan sen maaseudun rikkumattomassa rauhassa, luonnon keskellä. Siellä voimme kohdata sen kaikkein tärkeimmän. Itsemme. Voimme kokea luonnon pyhyyden ja sen koskemattomuuden siellä, missä sitä on vielä jäljellä. Voimme tuntea raikkaan tuulen kasvoillamme, hengittää saasteista vapaata ilmaa. Voimme kuulla lintujen laulun ja tuntea olevamme osa luontoa. Voimme kokea pimeyden ilman kaupungin valoja, nähdä kirkkaan tähtitaivaan.

Luonto antaa meille sen kaikkein tärkeimmän ja sitä kautta löydämme yhteyden itseemme. Kaupunkien jo yltiöpäiseksi käynyt rakentaminen ja luonnon tuhoaminen on vienyt ahneutemme toiseen äärilaitaan. Luonnon arvostus, varsinkin pääkaupunkiseudulla, on kadonnut kokonaan. Tärkeintä tuntuu olevan näistä asunnoista omistajilleen tuleva raha. Millään muulla ei tunnu olevan merkitystä.

Onneksi olemme avanneet silmämme ja osa meistä on valmiina jättämään kaupunkiemme vain kylmyyttä huokuvat valot. Tyhjentyvä maaseutumme odottaakin uutta tulemistaan luontoarvoja arvostaville ja niitä kunnioittaville ihmisille. Meidän on siis aika muuttaa elämäntapojamme ja asettaa luontoarvot etusijalle, jotta lapsillemmekin jäisi tänne elämää, kylmien ja tunteettomien kaupunkien sijaan.

Kaupunkiemme varsin haavoittuva infrastruktuuri pudottaa meidät kertaheitolla maan pinnalle silloin, kun sähkönjakelu ja vedentulo lakkaa. Se on loputtomaksi käyneen ahneutemme karu loppu.

Birgitta Wulf

Kerava

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.