Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ensi- ja turvakotiyhdistys tukee perheitä katkaisemaan ylisukupolviset kuormat – Pysäkki auttaa väkivaltaa kokeneita irtautumaan väkivallasta

Lasten ja nuorten kohtaama lähisuhdeväkivalta on laaja ongelma. Ensi- ja turvakotien liiton vuonna 2020 avaamassa chatissa lapset ja nuoret kertovat kohtaavansa väkivaltaa kotona, koulussa sekä kaveri- ja seurustelusuhteissa. Lähisuhdeväkivalta herättää ahdistuneisuutta, pelkoa ja huolta omasta tai läheisen hyvinvoinnista. Haasteet avun hakemisessa ja saamisessa ovat yleisiä.

Lasten hyvinvoinnin edellytys on hyvinvoivat vanhemmat sekä riittävä ja oikea-aikainen tuki perheille silloin, kun avulle on tarve. Tärkeää on myös, että tuen ja avun piiriin voi hakeutua matalalla kynnyksellä ilman pelkoa leimaantumisesta.

Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen eri toimintamuotojen keskeisin tehtävä on varmistaa, että jokainen olisi turvassa. Autamme vaikeissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja perheitä, edistämme lapsen edun ensisijaisuutta ja tuemme aikuisia vastuulliseen vanhemmuuteen sekä ennaltaehkäisemme lasten laiminlyöntiä sekä lähisuhde- ja perheväkivaltaa.

Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistyksen eri palveluissa työskennellään tiiviisti vanhempien, vauvojen ja lasten kanssa tukien perheitä katkaisemaan ylisukupolviset kuormat.

Väkivaltatyön palvelukeskus Pysäkki auttaa kaikkia lähisuhteissaan väkivaltaa kokeneita irtautumaan väkivallasta ja selviytymään siitä. Väkivallan kaikkia osapuolia autetaan: lapsia, väkivaltaa kokeneita ja väkivaltaa käyttäneitä sukupuolesta riippumatta.

Tavoitteena on perhe- ja lähisuhdeväkivallan katkaiseminen sekä turvallisen arjen vahvistaminen yhdessä asiakkaiden ja heidän verkostonsa kanssa. Toimimme väkivaltaa ja sen uhkaa kokeneiden, sille altistuneiden sekä väkivaltaa käyttäneiden auttamiseksi.

Ensisijaista on lapsen ja väkivallan kokijan turvallisuuden lisääminen sekä väkivallan tekijän auttaminen ja väkivallan loppuminen. Palveluun voi tulla ilman lähetettä ja se on asiakkaalle maksutonta. Vastaanottopisteemme ovat Kouvolassa ja Kotkassa.

Lisää tietoa toiminnastamme ja palveluistamme löydät nettisivuiltamme ensijaturvakotienliitto.fi/kymenlaaksonensijaturvakoti.

Henna Hovi

Toiminnanjohtaja,

Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys ry.