Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kouvolan kaupungin työterveyshuolto on lähinnä vitsi

Voisiko Kouvolan kaupunki satsata sen rahamäärän julkiseen terveydenhuoltoon, minkä nyt käyttää työntekijöidensä työterveyshuoltoon ja Terveystalon palveluihin? Tämä ei toimi, vaan on lähinnä vitsi.

Aika ajoin, kun olen työterveyshuollon palvelua tarvinnut, on arpapeliä kuka maksaa ja mitä. Välillä toimii, ja sitten joskus kokeita ottaessa alkaa pohdinta kuka ne maksaa. Välillä työnantaja, välillä potilas, sitten joitain kokeita ottaessa pähkäillään maksajaa. Kerran ei oikein kukaan tiennyt minne lasku lähetetään.

Tänään soitin Terveystalon puhelimeen, kukaan ei vastannut, vain turhanpäiväistä löpinää jotta puhelu äänitetään ja sitten näppäile se ja se numero jos haluat sitä tai tätä. Lopulta jätin soittopyynnön, jota ei ainakaan tänään tullut.

Nousin bussiin ja kävin Terveystalon tiskillä. Kysyin voisinko päästä koronatestiin. Tiskillä oltiin enemmän kiinnostuneita siitä, mitä somekanavia olin käyttänyt testiä varten, mitä pitäisi käyttää ja kuka lopulta testin maksaa. Ketään ei kiinnostanut kuinka voin. No, en voinut erityisen hyvin, mutta pysyin jaloillani kyllä. Ja sinänsä ystävällinen työntekijä ei varmaan ollut syyllinen asiain tilaan. Toisti palkanmaksajan linjaa, Kouvolan kaupungin hyväksymää.

Kerran aiemmin törmäsin Terveystalolla samankaltaiseen tilanteeseen. Laitoin ongelman vuoksi sähköpostia eräälle Kouvolan virkamiehelle, ei vastausta. No, en sitä oikeastaan odottanutkaan tulevan.

Toivon, että Kouvolan kaupungin työntekijät toisivat työterveyshuollon ongelmia esiin aina, kun niitä osuu kohdalle. Ymmärrän, että saattaa pelottaa arvostella työnantajan toimia, mutta ongelmat pitää tuoda julkisuuteen. Kysymys on sekä rahasta että terveydestä.

Aina, kun ihminen kääntyy terveydenhuollon puoleen, pitää olla huomio ihmiseen ja terveydentilaansa. Toissijaiset asiat hoidetaan myöhemmin. Amerikan mallia täällä ei tarvita. Humaania kohtaamista kyllä.

Teppo Seppinen

Kouvola

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.