Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kaakossa näkyvissä kehitystä

Kaakon lehtien kirjoituksissa on jälleen viime aikoina patisteltu yhteistä tekemistä voivottelujen sijaan maakuntien kehittämisen puolesta. Vierailimme äskettäin Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson rajalla Luumäellä Kotkaniemi-foorumissa, joka on yksi hieno ja onnistunut esimerkki pienen kunnan ja sen kumppanien ponnistuksesta matkailun ja kunnan näkyvyyden parantamiseksi.

Näitä myönteisiä yhteisen kehittämisen esimerkkejä löytyy kaakon alueella useita muitakin. Pohjoisessa Kymenlaaksossa markkinoidaan vahvasti Kymijokeen liittyviä tapahtumia, mikä korostaa koko maalle tärkeän vesiväylän merkitystä niin metsätaloudelle, matkailulle kuin luonnolle. Kouvolan Käyrälammen alueelle nousee uusia matkailun ja majoituksen tiloja, joiden toivotaan tuottavan lähivuosina uusia työpaikkoja ja asukkaita.

Eteläisessä Kymenlaaksossa jatkuu koronatauon jälkeen Kotkan Meripäivien ja Haminan Tattoon kehittäminen. Monia mielenkiintoisia ja pienempiä kesätapahtumia on lähes joka kunnassa. Väliin sattuvat sadekesät eivät saa lannistaa tapahtumien ja yrityshankkeiden pitkäaikaista kehittämistä. Yksi etelän kuivalta seudulta saapunut matkailija kehui kerran Suomen sateista säätä, että se on hänelle kuin vihreää kultaa.

Yhteistyö Venäjän suuntaan on nyt henkitoreissaan, mutta onhan Ukrainan sodan joskus loputtava. Matkailupalvelujen järjestämisessä mm. Venäjän, Ukrainan ja Kiinankin asukkaille on valtavia mahdollisuuksia kunhan vihanpito aikanaan lakkaa.

Voisiko Haminan vuoden 1809 rauhan merkeissä kehittää Haminaan tulevaisuudessa jonkinlaisen kansoja yhdistävän rauhantapahtuman parin vuoden välein? Haminan ja Virolahden alueella on ollut ennen paljon ruotsinkielistä, venäjänkielistä ja jopa saksankielistä asutusta. Tämän kaiken voisi hyödyntää tulevaisuuden niin kesä- kuin talviajan matkailussa.

Paavo Manninen

Hamina

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.