Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirjakauppa Kouvolan keskustaan ja pian

Koulut alkavat ja koululaiset vanhempineen kiiruhtavat hankkimaan monenmoisia tarvikkeita koulun alkuun. Pysähdyin ajattelemaan Kouvolan tilannetta, kun kuuntelin sivusta nuoren isän kyselyjä pikkupoikansa kanssa Tiimarin kassalla. Mistä keskustasta saa koulutarvikkeita? Emme kassarouvan kanssa keksineet yhtään paikkaa! Miten se on mahdollista tämän suuruisessa kaupungissa!

Sen jälkeen kun Suomalainen kirjakauppa siirtyi Veturiin, saa Kouvolan keskustasta siis turhaan hakea koulutarvikkeita, olipa kyseessä sitten iso tai pieni koululainen.

Miten Kouvolaa voidaan kehua koulukaupunkinakaan, ellei tätä tärkeää liikettä täältä löydy! Ammattiopisto, Xamk ammattikorkea ym. tarvitsevat oheistuotteita toimintaansa. Ei kaikilla ole autoa huristella Veturiin!

Keskustassa asuu paljon myös eläkeläisiä, jotka mielellään lukevat kirjoja ja joille liikkuminen keskustan ulkopuolelle on vaikeaa.

Keskusta kaipaa elämää ja nuorisoa ja sitä toivon mukaan tuo osaltaan entiseen kauppakeskus Manskiin suunnitteilla oleva yrityskeskus. Tämän tyyppinen keskus tarvitsee tuekseen toimistotarvikkeita myyvän liikkeen nykyaikaisine tietotekniikan tarvikkeineen.

Yrityspalvelutaloon on tulossa myös koulutusta. LUT-yliopiston tuotantotalouden diplomi-insinöörikoulutuksen on määrä alkaa Kouvolassa syksyllä, ja se sijaitsee uudella yrityspalvelutalolla. Lisäksi yrityspalvelutaloon on tulossa ammattikorkeakoulu Xamkin, ammattiopisto Edukon sekä Kouvolan rautatie- ja aikuiskoulutuksen Kraon toimintoja.

Vetoankin nyt Yrityspalvelutalo Oy:n omistajiin, mm. Kouvolan elinkeinoyhtiö Kinnoon ja paikallisiin yrittäjäaktiiveihin, jotka vuokraavat Manskin tiloja. Voisiko kirjakauppa sijoittua kauppakeskukseen?

Asiasta uutisoidessaan yrittäjät mainitsivat yhtenä tavoitteena olevan peräti "pelastaa Kouvola". Yksi tärkeä pelastusrengas olisi kirjakauppa.

Heli Lehti

Kouvola