Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Joukko keskustalaisia sanoo ei kaupungin kiinteistöjen myynnille – "Emmekö oppineet esimerkiksi Carunasta mitään?"

Viime päivinä keskustelua on kirvoittanut aikeet myydä Kouvolan kaupungin kiinteistöjä ruotsalaiselle Hemsölle.

Mielestämme kiinteistöjä ei tule myydä. Myyntiaikeita on perusteltu muun muassa sillä, että kaupungin ydintoimintaa ei ole omistaa kiinteistöjä.

Ehkä ei, mutta kyllä me tarvitsemme kouluja, jotta voimme tarjota lapsille opetusta. Opetustoimi taas on lakisääteinen tehtävämme.

Nyt osa valtuutetuista olisi myymässä ulkomaalaiselle sijoitusyhtiölle kaupunkimme perusinfraa, kouluja, palo- ja pelastusasemia sekä keskuskeittiön, joita tarvitsemme lakisääteisten tehtäviemme täyttämiseen.

On muistettava, että Hemsön tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen, siis ruotsalaisille eläkeläisille. Tuottotavoitteeksi he ovat ilmoittaneet 5–6 %. Siihen on taatusti laskettu mukaan aivan kaikki menot, muun muassa kiinteistöverot sekä mahdolliset riskit.

Maksaisimme tämän kaiken vuokrana ja lisäksi kiinteistöjen ylläpitokulut kuten nytkin, sekä sen 5–6 % tuoton. Kalliiksi tulee.

Olisimme myymässä toimintamme kannalta kriittistä infraa. Samalla myös luopuisimme osasta päätösvaltaa näiden kiinteistöjen osalta.

Myyntituottoa oltaisiin käyttämässä investointeihin, ja puolet olisi tarkoitus sijoittaa. Hetken helpotus kaupungin talouteen myynnistä kyllä tulisi, mutta ratkaisu ei todellakaan ole pitkäjänteinen ja kestävä. Vähän sama kuin talvella pissisi housuihinsa, ”hetken lämmittää ja sitten on entistä kylmempää”.

Emmekö ole oppineet mitään muun muassa Carunasta ja sähköverkon myynnistä? Siinäkin kriittistä perusinfraa myytiin ulkomaille ja miten kävi?

Nyt meillä Kouvolassa valmistellaan samankaltaista myyntiä, jossa meille tärkeää perusinfraa myytäisiin ruotsalaisille. Tällä ratkaisulla me Kouvolalaiset olisimme tulevaisuudessa osaltamme rahoittamassa ruotsalaisten eläkkeitä.

Olemme aivan varmoja, että valtaosa kouvolalaisista ei halua myydä koulujaan ja paloasemiaan ruotsalaisille. Me valtuutetut olemme vastuussa tekemistämme päätöksistä Kouvolalaisille, äänestäjillemme.

Marika Hänninen (kesk. sit.), Kimmo Jokiranta (kesk.), Maija Lehtomäki (kesk.), Markku Pakkanen (kesk.), Laila Uljas (kesk.), Mia Ylä-Outinen (kesk.)

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.